Setari Cookie-uri

Studiu SOCANT: Antioxidantii din suplimente pot accelera aparitia CANCERULUI

Multe persoane au luat ani la rand suplimente alimentare pentru detoxifiere, bogate in antioxidanti, crezand ca asa isi imbunatatesc sanatatea, dar de fapt au crescut riscul de cancer. Un studiu medical publicat in The New England Journal of Medicine face dezvaluiri incredibile despre suplimentele alimentare cu rol antioxidant, dar si despre consumul excesiv de alimente bogate in antioxidanti.

Daca pana nu demult suplimentele alimentare bogate in antioxidanti erau considerate aliati de baza in lupta contra cancerului si a altor urmari ale cresterii stresului oxidativ, fiind recomandate pe scara larga, astazi exista mari semne de intrebare cu privire la eficienta antioxidantilor proveniti atat din suplimente, cat si din dieta.

Nu exista studii clare care sa demonstreze beneficiile exacte ale antioxidantilor si nici studii de specialitate care sa demonstreze scaderea riscului de aparitie a cancerului la persoanele care au luat suplimente cu antioxianti.

pericolele si efectele adverse ale antioxidantilor

De exemplu, fumatorii care au luat ani la rand suplimente cu beta-caroten au avut rata mai mare de aparitie a cancerului de plaman decat fumatorii care nu au luat astfel de suplimente.

Aceste studii cu privire la beneficiile reale ale antioxidantilor au fost demarate pe baza unor descoperiri uluitoare despre chimia fiecarei celule si despre procesele reactiilor redox (reactii de reducere si de oxidare).

Citește și:

Antioxidantii - mai mult rau decat bine

Intr-o scurta lucrare publicata in New England Journal of Medicine, David Tuveson, MD, Ph.D., profesor la Cold Spring Harbor Laboratory si director de cercetare al Fundatiei Lustgarten, si Navdeep S. Chandel, Ph.D., profesor la Scoala Feinberg de Medicina de la Universitatea Northwestern – demonstreaza ca suplimentele cu antioxidanti ar putea face mai mult rau decat bine si ca alimentele bogate in antioxidanti ar trebui consumate cu moderatie.

Initial se considera ca oxidantii, dar si peroxidul de hidrogen precum si alte "specii reactive de oxigen" au efecte biologice toxice, iar aceste efecte ar fi anulate printr-un aport mai mare de antioxidanti.

Adevaratele efecte ale antioxidantilor - cresc riscul de cancer

Mai multe detalii in PAGINA 2

Foto: antioxidati suplimente - shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.