Multe persoane au luat ani la rand suplimente alimentare pentru detoxifiere, bogate in antioxidanti, crezand ca asa isi imbunatatesc sanatatea, dar de fapt au crescut riscul de cancer. Un studiu medical publicat in The New England Journal of Medicine face dezvaluiri incredibile despre suplimentele alimentare cu rol antioxidant, dar si despre consumul excesiv de alimente bogate in antioxidanti.
Studiile au aratat insa contrariul. Se pare ca celulele tumorale retin si ele o cantitate mare de antioxidanti tocmai pentru a evita reactiile de aparare ale organismului. Se cunoaste faptul ca oxidantii au rol distructiv, iar atat radioterapia cat si chimioterapia omoara celulele tumorale tocmai prin cresterea oxidantilor in celulele tumorale. Deci un aport crescut de antioxidanti ar avea efect exact opus decat s-a crezut pana acum: in loc sa protejeze impotriva cancerului, antioxidantii sustin sau chiar accelereaza cancerul.
Mai mult decat atat, sunt studii in care autorii demonstreaza ca inhibarea genetica sau farmacologica a proteinelor antioxidante reprezinta un concept testat cu succes la rozatoare cu cancer pulmonar sau cancer pancreatic. Iata inca un indiciu ca antioxidantii sustin cancerul.
Concluzionam ca oxidantii au un rol in organism, un rol protector in anumite concentratii celulare.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- - ADRENALINĂ - un spectacol ce explorează tema adicției contemporane în diferite forme și cultura pop recentă – PREMIERĂ
- Cum îți definești personalitatea prin tipul de încălțăminte pe care îl porți
- Alexia Eram, salariu colosal la revista mamei sale! Cât câștigă fiica Andreei Esca, la doar 23 de ani?
Sursa: Stdiu Cold Spring Harbor Laboratory