Setari Cookie-uri

CISTITA - tratamente naturiste babesti, dar eficiente!

In vremea bunicii nu existau atatea tratamente, iar femeile reuseau sa isi mentina sanatatea folosind tot felul de tratamente naturiste si trucuri eficiente, pe care le-au dat mai departe, ca o stiinta de pret, din generatie in generatie.

In cazul afectiunilor usoare, cum este cistita (inflamatia vezicii urinare), merita sa incercati inaintea unui tratament mai puternic remediile naturale. De multe ori acestea pot da rezultate foarte bune, fara sa fie nevoie sa calcati pragul farmaciei sau al cabinetului medical.

tratamente naturiste pentru cistita

Trebuie sa stiti ca femeile sufera des de cistite, pentru ca acestea au o uretra foarte scurta, de cativa centimetri (uretra este conductul prin care este eliminata urina din vezica urinara). Nu acelasi lucru se intampla la barbati, care au o uretra lunga, impartita in mai multe segmente, astfel ca depaseste 20 de cm. In cazul barbatilor, chiar si o infectie urinara joasa poate fi un semn de gravitate (mai ales la tanar, sugerand o malformatie urinara), cistita fiind exceptionala la sexul mesculin, mai ales la tineri.

Citeste si: Scapa de CISTITA - Tratamente Naturiste eficiente

Citește și:

Care sunt cauzele cistitei?

La barbat cauzele cistitei pot consta in existenta unei malformatii (apar infectii urinare la varsta tanara) sau a unei infectii generalizate, ori infectie secundara unei sonde urinare.

Citeste si: FEMEILE trebuie sa stie: Totul despre INFECTIILE URINARE

La femei insa, cauzele cistitelor sunt mult mai numeroase, avand in vedere uretra scurta pe care o prezinta femeile – deci un drum foarte scurt pe care bacteriile de la exterior (de la nivelul vulvei) il pot parcurge cu usurinta catre vezica urinara. Practic, migrarea acestor bacterii de la nivelul vulvei spre vezica urinara este raspunzatoare de aparitia cistitei, de aceea toate cauzele care vor favoriza aceasta migrare bacteriana vor fi si cauzele cistitei la femeie:

  • Actul sexual – se recomanda sa mergeti la toaleta pentru a urina in jet (“spalarea uretrei”) dupa fiecare contact sexual;
  • Igiena inadecvata, mai ales folosirea hartiei igienice dinspre spate spre fata (contaminarea cu bacterii din zona anala);
  • Scaderea imunitatii;
  • Alimentatia bogata in dulciuri si alimente procesate etc. Citeste in continuare in pagina 2 >>

Citeste si: 3 Sucuri NATURALE care dizolva PIETRELE LA RINICHI

Foto: dureri de burta - shutterstock.com

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    1 Octombrie 2014
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.