Setari Cookie-uri

Scapa de CISTITA - Tratamente Naturiste eficiente

Cistita este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale aparatului urinar, afectand cu precadere femeile.

Ce este cistita?

Cistita reprezinta o inflamare a vezicii urinare datorita unei infectii. Face parte din infectiile urinare joase si este destul de frecventa la femei. Specialistii afirma ca aproape orice femeie a suferit cel putin o data in viata de cistita.

De ce apare cistita cu precadere la femei?

Trebuie sa stiti ca sistemul urinar este steril, urina nu contine bacterii sau alte microorganisme. Atunci cand microorganismele (in special bacteriile) ajung in sistemul urinar apar infectiile urinare, cu complicatiile acestora.

cistita tratamente naturiste

Cum ajung insa bacteriile in sistemul urinar? Cel mai des se intampla ca prin uretra (“fustunasul” pe care se scurge urina din vezica la exterior) sa patrunda bacterii care ajung pana in vezica urinara.

La barbat uretra este lunga, include si uretra peniana, asadar drumul pe care bacteriile ar trebui sa il parcurga pana la vezica urinara dureaza, iar de cele mai multe ori urmatoarea urinare spala uretra. Mai mult decat atat, uretra barbatului este “ferita” de bacteriile periculoase prin anatomia organelor genitale masculine.

Citește și:

Nu la fel se intampla insa la femeie. Uretra femeii este foarte scruta, avand intre 3 si 5 cm, astfel ca drumul bacteriilor pana la vezica biliara este rapid.

Mai mult decat atat, uretra femeii nu este deloc ferita de cele mai frecvente microorganisme care produc cistitele, acestea intalnindu-se in materiile fecale, dar si in secretiile vaginale. Stim cu totii ca materiile fecale nu sunt sterile, ci contin microorganisme, la fel si flora vaginala a femeii ce contine microorganisme cu rol in protejarea vaginului.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.