Setari Cookie-uri

Visinele, fructele revitalizante ale verii

Chiar daca sunt mai acide decat ciresele, visinele contin mai putine zaharuri decat acestea. Potasiul pe care il contin contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optime organismului, dar si la arderea caloriilor. Prin urmare, visinele sunt indicate a fi consumate in curele de slabire si la reducerea tesuturilor adipoase

Totodata, consumul de visine are rolul de a mari capacitatea de rezistenta a organismului in fata bolii, stimuland si intarind sistemul imunitar. Visinile au un efect laxativ, de aceea pot fi consumate in tratarea constipatiei usoare. In plus, consumate constant, contribuie la micsorarea nivelului de acid uric din sange si favorizeaza totodata si secretia sucului gastric. Au un efect de purificare asupra organismului, ajutand la inlaturarea toxinelor din organism si mai ales din rinichi. Ajuta de asemenea la eliminarea acidului uric din sange.

Visinele pot fi folosite nu doar intern, ci si extern. Gratie proprietatilor lor astrigente, sunt apreciate pentru efectul lor tonifiant si de regenerare a pielii tenului. In medicina populara, visinele sunt folosite in tratarea micilor pete faciale lasate de cuperoza, dar si pentru inlaturarea pistruilor vizibili. Visinele au un efect emolient, fiind recomandate si in tratamentul crapaturilor. Deoarece contin si anumite substante cu efect anticoagulant, visinele pot fi incluse in dieta persoanelor cu afectiuni precum ateroscleroza. Consumul de visine nu este indicat in cazul persoanelor care prezinta o aciditate crescuta a sucului gastric sau a celor suferind de afectiuni precum diabet zaharat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.