Setari Cookie-uri

Cum sa slabesti 20 kg si sa nu le mai pui la loc? Sfaturi de la 10 persoane care au reusit

Sfaturi incredibile pe care le poti pune in practica de la oameni care au reusit sa faca schimbari dramatice in ceea ce priveste stilul de viata si infatisarea.

Pe langa lupta cu kilogramele care te impiedica sa ai viata pe care ti-o doresti, este foarte importanta lupta cu tine insati, cu temerile si slabiciunile tale. Daca ti-ai propus sa slabesti, sa-ti schimbi stiul de viata si sa ai mai multa grija de corpul tau, citeste strategiile unor oameni extraordinari care au reusit.

1. „Incearca sa faci schimbari incetul cu incetul!” Signe Heffernan

Signe Heffernan povesteste cum a reusit sa slabeasca treptat, construindu-si o adevarata rutina: „Am inceput sa merg pe jos acasa de la locul de munca...un drum de aproximativ 6 km. Am facut acest lucru timp de 6 luni, iar apoi am inceput sa mananc sanatos. Am renuntat la zahar, la alimentele procesate, am mers pe jos acasa 3-5 zile pe saptamana timp de un an, am angajat un antrenor personal si am inceput sa lucrez cu greutati si sa fac diferite antrenamente.

Este foarte important sa-ti faci o rutina potrivita programului tau de viata, iar in momentul in care ajungi sa te obisnuiesti cu ea, poti sa-ti construiesti un stil de viata in jurul acesteia. „Incepe prin a consuma alimente sanatoase sau a te antrena, iar apoi adauga noi provocari pentru a-ti impinge limitele.”

Signe Heffernan, a reusit sa slabeasca 58 kg in doi ani, cu ajutorul programului si stilului sau de viata.

Citește și:

2. „Asculta sfaturi dar urmeaza-ti intotdeauna instinctul.” Hunter Montgomery

sfaturi pentru slabit
Sursa foto: Facebook

Hunter Montgomery, de 28 de ani, a reusit sa slabeasca 50 kg intr-un an bazandu-se pe semnalele pe care corpul sau i le transmitea si facandu-si un regim personal.

„Exista foarte multi „experti” in industria de sanatate si fitness si atunci este imperativ sa cercetezi singur si sa incerci diferite programe de antrenament si diete. Ceea ce am descoperit este ca fiecare persoana este diferita si noi reactionam si beneficiem de anumite lucruri intr-un mod diferit. Trebuie sa tii cont ca nimeni nu iti cunoaste corpul mai bine decat tine si nu oricine de pe internet este un expert.”

3. „Nu urma o dieta. Urmeaza un drum pentru a-ti schimba stilul de viata.” Gurinder Pabla

Gurinder Pabla a reusit sa slabeasca 32 kg in trei ani, schimbandu-si complet stilul de viata, alimentatia dar si modul de a gandi.

„Partea cu adevarat provocatoare a calatoriei mele este...transformarea completa a stilului de viata. Nu este o dieta, nu este un exercitiu si cu siguranta nu este o pastila, este o schimbare completa a modului de a trai. Au fost foarte multe zile in care mi-am dorit sa ma intorc la a petrece timpul stand pe canapea si mancand o pizza intreaga sau o galeata de aripioare. Dar nu am facut-o pentru ca sunt perfect constient unde vreau sa ajung si nu vreau sa ma intorc la persoana care eram inainte.”

Citește și:

4. „Sarbatoreste fiecare victorie, oricat de mica si rasplateste-te.” Athina Garza

cum sa slabesti
Este important sa ai incredere in tine, sa fii propriul tau sustinator si sa te bucuri de orice lucru pe care reusesti sa-l faci. Athina Garza a reusit sa slabeasca 84 kg in doi ani si jumatate, incurajandu-se si rasplatindu-se pentru fiecare tel indeplinit.

„Cand am inceput aceasta calatorie pierdeam de la 3 la 5 kg pe saptamana. Dupa un timp slabirea a incetinit si pierdeam doar 1 kg. Au fost multe saptamani in care reuseam sa dau jos foarte putin. Insa si acum simt un entuziasm imens cand ma gandesc la fiecare progres pentru ca indiferent cat de mic era, pentru mine insemna mult. De la bun inceput m-am gandit cum m-as recompensa in momentul in care as fi ajuns la anumite repere. De fiecare data cand indeplineam un obiectiv imi cumparam un costum nou sau o pereche de pantofi.”

Citește și:

5. „Sa ai in vedere ca viata poate interfera cu pierderea in greutate; rezolva fiecare esec pas cu pas.” Kelly Geistler

Kelly Geistler a slabit 56 kg in aproximativ un an, luptandu-se nu doar cu kilogramele in plus dar si cu alte probleme de sanatate. Cu toate acestea nu a renuntat pana nu a devenit multumita de felul in care arata.

„In timp ce studiam la Scoala de Drept ma luptam cu greutatea mea, avand o evolutie buna pana cand o infectie virala m-a obligat sa iau steroizi din pricina unei dureri articulare ingrozitoare. Am luat 31 kg in greutate, in doar cateva luni, in al treilea an de Universitate. A fost nevoie de aproximativ sase luni pentru a combate virusul, iar dupa ce am terminat tratamentul cu steroizi am inceput sa lucrez la greutatea mea din nou. Am pierdut 30 kg, apoi alte 26, ajungand la un total de 56 kg pierdute.”

Citește și:

6. „Cel mai greu lucru este sa mergi inainte orice ar fi.” Kristen Kennedy

sfaturi pentru slabit
Kristen a reusit sa slabeasca impunandu-si un nou stil de viata, renuntand la a se cantari tot timpul, avand grija sa isi hidrateze corpul mereu si nu in ultimul rand facandu-si un plan pe care l-a urmat cu strictete.

7. „Slabeste mancand sanatos si facand exercitii!” Ashley Zajac

cum sa slabesti
Jessica a reusit sa slabeasca in momentul in care s-a convins singura ca e cel mai bun lucru pentru ea si ca isi doreste sa faca asta. A renuntat treptat la mancarea nesanatoasa si a inceput sa se antreneze in fiecare zi timp de aproximativ o ora.

9. „Ai incredere si fa schimbari pas cu pas.” Daniel Schenkelberg

sfaturi pentru slabit
„Viata este o lupta impotriva propriilor tale temeri. In momentul in care te hotarasti ca trebuie sa faci o schimbare, mergi pana la capat indiferent cat de greu pare si cat vei avea de indurat. A fost greu sa renunt la cafeaua cu diferite arome pe care o iubeam sau la sucuri, insa acum sunt mult mai fericit cu mine insumi.”

Citește și:

10. „Fa schimbarile de care ai nevoie pentru a fi fericit si nu da niciodata inapoi.” Jenne Laine

cum sa slabesti
„Sunt cu totul alta persoana acum, atat fizic, cat si psihic si nu am de gand sa ma mai intorc in trecut. M-a ajutat foarte mult sa tin un jurnal si sa fac poze in toata aceasta perioada, pentru a-mi analiza evolutia.”

Citeste si: Poveste adevarata: Nu am slabit 90 de kilograme. Am slabit 1 kilogram de 90 de ori!

Foto prima pagina: pierdere in greutate, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.