Setari Cookie-uri

Ce se intampla daca te speli cu CAFEA: trucuri incredibile pe care trebuie sa le incerci

Pielea ta adora cafeaua!

Beneficiile cafelei asupra pielii:

Cafeaua, pe langa faptul ca iti revigoreaza creierul, are beneficii extraordinare si asupra tenului si corpului tau. Reduce vizibil vasele mici de sange sparte si inflamatia, imbunatatind aspectul si textura pielii. Capacitatea uimitoare de a cauza deshidratare, este foarte buna impotriva excesului de lichid din celulele de grasime, fapt care o transforma in ingredientul numarul unu pentru reducerea celulitei. Mai mult decat atat, zatul de cafea este un exfoliant foarte bun, imbunatateste circulatia si poate chiar sa reduca varicele.

Poti cu usurinta sa introduci acest ingredient miraculous in tratamentul saptamanal de ingrijire. Iata cateva masti si scrub-uri pentru piele, pe care le poti face acasa:

Scrub cu cafea

Amesteca o cana cu zat de cafea cald, ½ cana de sare Himalaya roz si 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce ai facut amestecul freaca bine pielea cu miscari circulare, apoi clateste bine cu apa calda.

Citește și:

Mocha Scrub pentru corp

Amesteca ¾ cana de zat de cafea, cu ¼ cana zahar si amesteca bine. Adauga o lingurita de pudra de cacao, o lingurita de ulei de masline si o lingurita de extract de vanilie, apoi amesteca pana devine o compozitie omogena. Acest scrub trebuie folosit cand este proaspat facut, prin urmare nu este recomandat sa-l pastrezi in frigider. Se aplica pe piela umeda, se freaca bine pe intreg corpul, apoi se clateste.

Scrub detoxifiant cu cafea si ciocolata

Atat cafeaua, cat si ciocolata sunt delicioase si pe langa asta sunt antioxidanti puternici si buni pentru pielea ta. Se amesteca o cana de zahar brun organic, o lingurita de pudra de cacao si o lingurita de zat de cafea intr-un bol. Adauga ¼ cana de jojoba sau de ulei din nuca de cocos si se amesteca apoi cu zahar. Se adauga cateva picaturi de vitamina E si este gata. Acest amestec este potrivit atat pentru fata, cat si pentru corp.

Citește și:

Unt de corp cu cafea

Se amesteca intr-un bol o cana de ceara emulsifianta, cu ½ cana de migdale sau ulei din nuca de cocos, apoi se pune intr-o oala cu apa in fierbere pana se topeste complet. Se toarna intr-un borcan de sticla si se adauga ½ cana de cafea fierbinte si se amesteca bine. Sa lasa putin sa se raceasca apoi se adauga o capsula de vitamina E, cateva picaturi de esenta de ulei parfumat si se amesteca ultima oara.

cafea
Foto: Africa Studio, Shutterstock

Masca de fata cu cafea

Adauga intr-un bol ¼ ceasca de cafea macinata si 3 linguri de lapte, iaurt sau lapte de cocos si amesteca pana se obtine o pasta omogena. Daca ai pielea uscata adauga o lingurita de miere, iar daca ai tenul gras adauga suc de lamaie. Spala-te pe fata inainte, sterge, apoi aplica masca si lasa timp de 20 de minute sa se usuce. Clateste apoi cu apa rece. Daca iti mai ramane poti sa o pastrezi cateva zile in frigider si sa o mai folosesti.

Citește și:

Balsam de buze cu cafea

Pentru inceput va trebui sa faci ulei infuzat cu cafea macinata. Este un amestec versatil care poate fi folosit si in mastile pentru fata. Se piseaza 3 liguri de boabe de cafea intr-o rasnita. Se adauga apoi 4 lingurite de ulei de masline si se lasa timp de 15 minute la o temperatura mai mica. Dupa ce se raceste amestecul, se strecoara cu o sita fina. Se poate inlocui uleiul de masline cu ulei de migdale.

Pentru a face balsamul de buze, amesteca 70 g ceara de albine organica, 14 g unt de cacao, 14 g unt de Shea, apoi se topesc in cuptorul cu microunde. Lasa sa se raceasca timp de un minut, apoi adauga o lingurita de zahar. Amesteca 1 ml de ulei infuzat in cafea, cu 10 picaturi de ulei de cuisoare si ½ ml ulei cu arome, la alegere si amesteca bine. Pregateste recipiente mai mici in care sa torni balsamul. Cand se raceste complet este gata.

Citește și:

Crema pentru cearcane cu cafea

Amesteca 100 g unt de Shea cu 75 ml unt de cacao si adauga la cuptorul cu microunde pana se topsc. Scoate amestecul si lasa-l sa se raceasca apoi adauga ½ lingurita de ulei infuzat cu cafea, 25 ml ulei de trandafir si 25 ml ulei de jojoba si amesteca. Adauga ½ ml musetel, esenta de lavanda si cateva picaturi de ulei de vitamina E si amesteca bine. Se toarna apoi intr-un recipient steril.

Masca de par cu cafea

Acest tratament uimitor ofera prospetime parului, iar antioxidantii care se gasesc in cafea ajuta la regenerare, parul crescand mai repede si mai puternic. Prepara o cafea tare, in care adauga putina apa. Lasa sa se raceasca, apoi toarna lichidul pe par si scalp si infasoara parul cu o punga. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute si clateste bine.

Pudra de cafea pentru maini si picioare

Pudra de cafea este excelenta pentru curatarea calacaielor crapate si degetelor amortite. Maseaza timp de cateva minute pentru a obtine o piele fina si curata.

Citește și:

Foto prima pagina: Valentyn Volkov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.