Setari Cookie-uri

Reflux gastroesofagian? 5 Alimente pe care sa NU le consumi

Refluxul gastroesofagian poate fi usor controlat prin alimentatie si cateva modificari in stilul de viata. Desigur, in cazuri in care complicatiile au aparut deja, tratamentul medicamentos poate fi necesar.

Preparatele grase si carnea tocata – nerecomandate in boala de reflux gastroesofagian

Atat preparate grase, cu carne grasa, branzeturi grase ori ulei, dar si cele din carne tocata (cum ar fi chiftelele, micii, carnatii sau mezelurile), au timp de digestie lung, uneori pana la 7-8 ore, timp cand unele persoane inca pot avea regurgitatii. Un timp asa de lung petrecut in stomac fac ca aciditatea gastrica sa fie ridicata, gastrita si ulcerul sa fie agravate, dar si boala de reflux gastroesofagian de asemenea. Aceste alimente trebuie evitate, mai ales daca aveti simptome evidente de reflux gastroesofagian.

alimente interzise in boala de reflux gastroesofagian brge

Rosiile agraveaza boala de reflux gastroesofagian

Gustoase si usor de folosit in aproape orice preparat culinar, rosiile din pacate cresc aciditatea gastrica si predispun la accentuarea refluxului gastresofagian. Persoanele cu boala de reflux ar trebui sa evite rosiile atat in stare proaspata, cat si gatita (de exeplu supa de rosii). Rosiile pot fi insa consumate ocazional, in cantitati mici si trebuie urmarit efectul acestora. Persoanele care se simt rau chiar si dupa o salata de cruditati cu rosii ar trebui sa renunte o perioada la acestea, dar si la alte alimente care agraveaza boala de reflux.

Citește și:

Cu o dieta adecvata si un tratament corect urmat, boala de reflux poate fi combatuta, urmand a reintroduce alimentele cu potential de risc in mod treptat.

Persoanele care sufera de hernie hiatala sau care prezinta cauze ireversibile pentru boala de reflux vor urma o dieta personalizata timp indelungat, primind educatie igieno-dietetica de la medicul specialist.

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.