Setari Cookie-uri

Planuri de vacanță? Teste RT- PCR COVID-19 pentru plecări în concedii

Dacă v-ați plănuit un concediu în altă țară sau pur și simplu o plecare cu alte scopuri, cum ar fi o vizită sau un loc de muncă, este posibil ca autoritățile vamale să vă solicite un rezultat negativ al testului RT-PCR pentru COVID-19. Vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre serviciile de testare cu rezultate primite rapid, precum și informații despre necesitatea efectuării unui test RT-PCR pentru noul coronavirus.

Vacanțe fără griji – testul PCR rapid

Plecările în concedii pot fi restricționate în contextul pandemiei, astfel că autoritățile vamale, în funcție de destinație, pot cere un rezultat negativ al testului RT-PCR pentru COVID-19. Se întâmplă adesea să avem nevoie să obținem un rezultat în cel mai scurt timp.

GRAL Medical pune la dispoziție servicii de testare RT-PCR Covid pentru noul coronavirus cu rezultate în 24 de ore pentru centrele de recoltare din Bucuresti. Rezultatele sunt elaborate în două limbi (română-engleză sau engleză-germană) și adaptate noilor condiții de călătorie, având introdus codul QR pe rezultatul testului.

Rezultatele testelor în regim de urgență vor fi eliberate în aceeași zi, recoltarea probelor se face în orarul special dedicat acestui serviciu.

Citește și:

Clinicile GRAL Medical sunt primele clinici medicale private care au primit certificarea DEKRA pentru implementarea măsurilor de siguranță împotriva răspândirii Covid-19.

În ce alte situații este necesară efectuarea testului RT-PCR COVID-19?

Realizarea testării pentru noul coronavirus poate fi necesară în următoarele situații:

  • Autoritățile vamale solicită un test negativ RT-PCR COVID-19;
  • Atunci când prezentați simptome care ridică suspiciunea infectării cu noul coronavirus;
  • Necesitatea unui test negativ pentru intrarea într-un colectiv, la locul de muncă sau participarea la un eveniment;
  • În urma contactului cu o persoană pozitivă;
  • În situații particulare, cu implicații personale, de exemplu când se dorește vizita unei persoane dragi aflate la risc în fața bolii;
  • În situaţia în care trebuie să participaţi la un eveniment cultural, sportiv sau la o nuntă, un botez

test rt pcr covid 19 pentru plecari in strainatate sau in concedii, vacante Foto: naum/ shutterstock.com

Citește și:

Cum se recoltează proba pentru testul RT-PCR COVID-19?

În primul rând trebuie să știți că recoltarea nu este dureroasă, putând produce cel mult un ușor disconfort.

La GRAL Medical prelevarea probei se efectuează într-un spațiu special amenajat, cu sau fără programare (este recomandat să solicitați inițial informații telefonice sau pe email pentru clinica unde doriți să mergeți pentru testare).

Se va recolta exudat nazal și faringian de către personalul medical corect și complet echipat, cu aplicarea măsurilor de dezinfecție și decontaminare conform procedurilor în vigoare.

Testele se lucrează în Laboratorul de Biologie Moleculară GRAL Medical din București, având nivel de biosiguranță BSL-2, cu respectarea fluxului de lucru și a tuturor condițiilor necesare. Pentru detecția SARS-CoV-2, extracția se realizează cu extractor automat și Kit-uri Real Time PCR certificate și validate CE-IVD.

Citește și:

Pregătirea necesară înaintea recoltării probelor pentru testul RT-PCR COVID-19:

  • nu consumați alimente sau lichide cu 3/4 ore înainte
  • este permis doar consumul de apă până la 30 minute înainte de efectuarea testului
  • nu utilizați decongestionante nazale în ziua recoltării
  • nu fumați cu cel puțin o ora înainte de recoltare

Ce este de făcut dacă rezultatul testului este pozitiv?

Un rezultat pozitiv al testului RT-PCR COVID-19 înseamnă că virusul SARS-CoV-2 este prezent în corp, adică persoana testată este (a fost de curând) infectată cu noul coronavirus, indiferent dacă prezintă sau nu simptome. În cazul în care acest test pozitiv este primul și recent persoana în cauza nu a stat deja în izolare pentru un alt test pozitiv efectuat de curând, atunci este recomandat ca persoana să se izoleze în casă și să contacteze medicul de familie pentru informații suplimentare.

Citește și:

GRAL Medical pune la dispoziție două servicii care vin în ajutorul persoanelor depistate cu noul coronavirus:

Pachetul de monitorizare COVID-10 – prin intermediul căruia persoana care îl accesează primește asistență medicală pe toată perioada izolării. Pentru mai multe detalii citiți articolul: Ce poți face dacă ai aflat că ești infectat cu noul coronavirus? Accesează pachetul de monitorizare COVID-19

Pachetul de monitorizare post-COVID - care constă într-o consultație la medicul internist și recomandarea unui set de analize și investigații care evaluează starea generală de sănătate și care pot evidenția posibile manifestări/complicații post COVID-19. Despre acest pachet puteți află mai multe informații aici.

Pentru a afla mai multe detalii despre testele RT-PCR COVID-19 pentru plecări în străinătate puteți cere informații suplimentare la GRAL Medical, sunând la numărul 031 110 0000 sau prin email la programari@gralmedical.ro .

Citește și:

Foto articol: Maridav/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.