Setari Cookie-uri

Care sunt simptomele de sarcina?

Sarcina este un moment palpitant în viața unei femei, dar poate fi și copleșitoare pe măsură ce corpul tău se schimbă în moduri noi. Pe măsură ce primul trimestru începe, ați putea începe să vă întrebați: Ar trebui să mă simt așa sau este ceva în neregulă?

Simptomele precoce ale sarcinii

Primul simptom pe care îl are cineva în sarcină este o menstruație pierdută. Poate părea evident, dar este într-adevăr semnul principal că ați putea fi însărcinată. Încă din prima zi a menstruației pierdute, este posibil să aflați dacă sunteți gravidă fie cu un test de sarcină la domiciliu, fie cu un test de sânge.

Din păcate, nu fiecare femeie are norocul să aibă menstruații cu adevărat regulate, ceea ce face ca acest simptom să fie mai puțin util. Dacă sunteți una dintre aceste femei, gândiți-vă la alte semne precoce ale sarcinii care ar putea să vă facă să luați în considerare efectuarea unui test de sarcină.

Greața și vărsăturile sunt printre cele mai frecvente simptome la femeile din primul trimestru de sarcină. Peste jumătate dintre femeile însărcinate vor avea greață și, din păcate, multe au și vărsături.

Citește și:

Femeile gravide vor începe, de obicei, să simtă greață și/sau vărsături înainte de a 9-a săptămână de sarcină. Aceste simptome pot fi, de asemenea, asociate cu poftele alimentare. În timp ce pofta de mâncare poate dura toată sarcina, din fericire, cea mai mare parte a greaței și vărsăturilor vor dispărea până la sfârșitul primului trimestru.

Nimeni nu știe exact ce declanșează greața și vărsăturile - se poate datora nivelului crescut al hormonului sarcinii HCG.

Sensibilitatea sau durerea sânilor apare, de asemenea, foarte devreme în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă datorită retenției de lichide, precum și creșterii dimensiunii glandelor. Cantitatea de țesut gras crește datorită nivelului crescut de hormoni ai sarcinii. Mamelonul și areola devin, de asemenea, mai întunecate la scurt timp după concepție.

Citește și:

Oboseala și somnolența sunt o problemă obișnuită la începutul sarcinii. Nivelurile crescute de hormoni ai sarcinii - în special progesteronul - vă pot face să fiți somnolentă. Din fericire, acest simptom se rezolvă de obicei după primul trimestru.

Simptomele târzii ale sarcinii

Progesteronul provoacă relaxarea mușchilor netezi în corpul dumneavoastră, ceea ce duce la multe dintre simptomele pe care le au femeile gravide.

Femeile se plâng adesea că urinează mult în timpul sarcinii. La începutul sarcinii, progesteronul relaxează tractul urinar. Pe măsură ce sarcina continuă, uterul în creștere exercită presiune asupra vezicii urinare, ceea ce face să pară că pur și simplu nu poți ține la fel de multă urină.

Vizionare placuta


Interesul doctorului Belghiru Vlad pentru știință a fost amplificat în adolescență, urmând unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național Carol I.
...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.