Setari Cookie-uri

Care sunt simptomele de sarcina?

Sarcina este un moment palpitant în viața unei femei, dar poate fi și copleșitoare pe măsură ce corpul tău se schimbă în moduri noi. Pe măsură ce primul trimestru începe, ați putea începe să vă întrebați: Ar trebui să mă simt așa sau este ceva în neregulă?

Un tract gastrointestinal lent, cauzează balonare și constipație. Acest lucru poate fi agravat atunci când trebuie să luați suplimente de fier pentru a preveni anemia.

Progesteronul relaxează, de asemenea, mușchiul din esofag, permițând acidului să refluxeze din stomac în esofagul inferior, provocând arsuri la stomac. Uterul în creștere agravează acest simptom prin creșterea presiunii asupra stomacului.

Aproximativ trei sferturi dintre femei vor simți în mod regulat respirația îngreunată în timpul sarcinii din cauza deplasării în sus a diafragmului.

Femeile însărcinate sunt cunoscute pentru schimbările de dispoziție și schimbările emoționale. Acestea sunt cauzate de mai mulți factori diferiți: stresul fizic din sarcină, oboseală, modificări ale metabolismului și urcușuri și coborâșuri hormonale.

Citește și:

Amețeala este un simptom obișnuit care se agravează în ultimul trimestru de sarcină, deoarece uterul devine mai mare și împinge mai mult pe venele care returnează sângele din picioare.

Pigmentarea pielii nu se limitează la sânii tăi. Alte modificări proeminente includ întunecarea liniei care trece de sub buric până la osul pubian și pete întunecate care apar pe frunte și obraji.

În cele din urmă, o mulțime de femei însărcinate se luptă cu insomnia. Acest lucru poate continua pe tot parcursul sarcinii și poate fi greu de rezolvat.

Care sunt simptomele sarcinii ectopice (extrauterine)?

La început, o sarcină ectopică se poate simți ca o sarcină tipică cu unele dintre aceleași semne, cum ar fi menstruație ratată, sânii sensibili sau tulburări gastrointestinale. Alte semne pot include:

Citește și:

*Sângerări vaginale anormale

*Dureri lombare

*Durere ușoară în abdomen sau pelvis

*Crampe ușoare pe o parte a bazinului

În acest stadiu, poate fi greu de știut dacă aveți o sarcină tipică sau o sarcină ectopică. Sângerările anormale și durerile pelvine trebuie raportate medicului obstetrician-ginecolog sau altui profesionist din domeniul sănătății.

Vizionare placuta


Interesul doctorului Belghiru Vlad pentru știință a fost amplificat în adolescență, urmând unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național Carol I.
...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.