Setari Cookie-uri

Totul despre boala Gura Mana Picior

Virusul se răspândește foarte ușor. Este transmis de la o persoană la alta prin tuse sau strănut și prin contactul direct cu fluidul din vezicule. Se transmite și din fecalele unei persoane infectate - o pot răspândi dacă nu se spală corect pe mâini după ce au mers la toaletă.

Ce este boala "Gură mâna picior"

Boala “gură mână picior” este frecventă la copiii sub 10 ani, în special la cei cu vârsta sub patru ani. Dar oamenii de orice vârstă o pot face, inclusiv adulții. Cu toate acestea, majoritatea adulților vor fi avut contact cu boala în copilărie și sunt imuni.

Boala “gură mână picior” este extrem de contagioasă - o puteți contracta și răspândi cu ușurință. Se răspândește adesea prin grupuri de copii din creșe și școli. Virușii care cauzează boala se răspândesc de obicei în picături de mucus sau salivă în aer din tuse sau strănut. De asemenea, o puteți contracta prin contact direct cu lichidul din vezicule ale unei persoane infectate.

O persoană infectată poate răspândi virusul dacă nu se spală pe mâini corespunzător după ce a mers la toaletă, deoarece virusul poate fi transmis în materii fecale.

Citește și:

Ești cea mai contagioasă în timp ce persoana are vezicule și ulcere la nivelul gurii - care durează de obicei timp de șapte până la 10 zile. Ea poate continua să transmită virusul în materii fecale timp de câteva săptămâni, deci este posibil să fie încă ușor contagioasă în acest timp.

De asemenea, este posibil ca persoana să fie contagioasă câteva zile înainte de apariția erupției cutanate, ceea ce face ca răspândirea infecției să fie greu de controlat.

Simptome boala "Gură mâna picior"

Simptomele apar de obicei la trei până la șapte zile după infectare (perioada de incubație). În general, durează în jur de șapte până la 10 zile.

În primele câteva zile, este posibil să aveți:

Citește și:
  1. febră
  2. durere în gât
  3. tuse
  4. pierderea poftei de mâncare
  5. dureri abdominale

Aceste simptome timpurii sunt similare cu multe alte infecții virale. Dar în câteva zile, este posibil să începeți să dezvoltați simptome mai tipice bolii inclusiv:

  • vezicule sau ulcere în gură
  • pete sau vezicule pe mâini și picioare

Ulcerele și veziculele bucale se dezvoltă de obicei în câteva zile de la momentul în care ați început să vă simțiți rău. Acestea sunt cele mai frecvente pe planșeul bucal, în interiorul obrazului și pe limbă. Acest lucru poate face ca mâncarea și băutul să fie dureroase.

Vizionare placuta


Interesul doctorului Belghiru Vlad pentru știință a fost amplificat în adolescență, urmând unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național Carol I.
...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.