Setari Cookie-uri

Totul despre boala Gura Mana Picior

Virusul se răspândește foarte ușor. Este transmis de la o persoană la alta prin tuse sau strănut și prin contactul direct cu fluidul din vezicule. Se transmite și din fecalele unei persoane infectate - o pot răspândi dacă nu se spală corect pe mâini după ce au mers la toaletă.

Când să vă adresați medicului

De obicei nu este nevoie de asistență medicală. Infecția va trece de obicei în 7 până la 10 zile. Antibioticele nu vor ajuta, deoarece boala este cauzată de un virus.

Ar trebui să vă adresați medicului dacă:

  • copilul dumneavoastră nu poate sau nu dorește să bea lichide
  • copilul dumneavoastră are semne de deshidratare, cum ar fi lipsa de reacție, producerea unor cantități mici de urină, lipsă de urină sau mâini și picioare reci
  • copilul dumneavoastră dezvoltă crize convulsive, confuzie, slăbiciune sau pierderea conștienței
  • copilul are sub trei luni și are o temperatură de 38 sau mai mare, sau are între trei și șase luni și are o temperatură de 39C sau mai mare
  • pielea devine foarte dureroasă, roșie, umflată și fierbinte sau există o scurgere de puroi
  • simptomele se înrăutățesc sau nu s-au îmbunătățit după 7 până la 10 zile

Cereți sfaturi de la medicul dumneavoastră dacă sunteți gravidă și vă infectați. Infecția în timpul sarcinii nu este de obicei îngrijorătoare, dar există șanse să vă îmbolnăvească copilul dacă apare infecția cu puțin timp înainte de a naște.

Citește și:

Vizionare placuta


Interesul doctorului Belghiru Vlad pentru știință a fost amplificat în adolescență, urmând unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național Carol I.
...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.