Setari Cookie-uri

Ciuperca Unghiei: 10 Factori favorizanti pe care trebuie sa ii cunosti

Atunci cand apare onicomicoza (ciuperca unghiei) ne intrebam care sunt cauzele, daca acestea sunt sau nu legate de igiena, daca ciuperca se poate transmite si la celelalte unghii si daca am fi putut evita infectarea.

7. Boli care scad imunitatea

Unele boli cronice sau infectioase scad imunitatea, astfel ca organismul este lasat fara aparare in fata infectiilor. In cazul pacientilor cu aceste afectiuni incidenta onicomicozei este mai mare.

Situatiile de scadere a imunitatii sunt intalnite in:
- Stres major;
- Infectii gripale;
- Transplant;
- SIDA;
- Tumori etc.

8. Influentele hormonale

Exista situatii patologice sau fiziologice cand statusul hormonal poate influenta rezistenta naturala in fata infectiilor fungice. Astfel ca onicomicoza poate fi favorizata de tulburari menstruale, de sarcina etc.

9. Unele tratamente medicamentoase

Medicamentele prezinta si unele efecte nedorite. Cresterea riscului de inectii micotice se intalneste in urma tratamentului cu: imunodepresive, antibiotice, corticoide, citostatice, gestagene etc.

Citește și:

10. Varsta inaintata

Incidenta micozei unghiale creste cu varsta, aceasta patologie fiind mai frecventa in randul populatiei geriatrice.

Importanta igienei locale

Specialistii ne recomanda sa mentinem unghiile curate, sa indepartam depozitele subunghiale si sa folosim instrumente de manichiura si pedichiura curate, dezinfectate. De asemenea este indicat sa nu taiem pielitele, ci sa le impingem, acestea avand rol de protectie a unghiei.

Va sugeram mai jos schema unui tratament eficient pentru onicomicoza, ce presupune dizolvarea si indepartarea ciupercii din unghie cu ajutorul unui preparat ce contine agent antimicotic (ucide ciuperca) si uree (inmoaie unghia infestata, putand fi indepartata fara durere).

tratament onicomicoza

concurs sanatatea unghiilor

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.