Setari Cookie-uri

Micoza unghiei - tot ce ar trebui sa stii despre TRATAMENT

Micoza unghiei, cunoscuta si sub denumirea de onicomicoza, este tot mai frecventa si totodata tot mai dificil de diagnosticat.

Lacurile topice pentru micoza unghiei

Aceste lacuri se aplica la nivelul unghiei cu ajutorul unei perii, fara a provoca durere sau alte simptome neplacute. Sunt usor de utilizat, insa nu intotdeauna pot patrunde suficient de profund in straturile unghiei, pana la sursa infectiei.

Cel mai corect tratament: indepartarea unghiei bolnave

Indepartarea non-traumatica a unghiei bolnave reprezinta un proces nedureros pentru pacient si totodata foarte eficient in tratarea onicomicozei.

Cum se realizeaza indepartarea non-traumatica a unghiei? Se foloseste o crema antimicotica ureeo-azolica ce poate dizolva partea unghiei care este afectata, pastrand partea sanatoasa intreaga. Unghiile bolnave inmuiate sunt eliminate apoi prin razuire, fara durere.

micoza unghiei

In felul acesta agentul antifungic patrunde pana la sursa infectiei si actioneaza repede si eficient.

Citește și:

Crema ureeo-azolica se foloseste 2 saptamani pentru a inmuia unghia. Tratamentul complet cu topice antimicotice dureaza 6 saptamani, insa este necesar sa aveti rabdare cateva luni ca unghia sa se refaca complet, sa isi recapete luciul si rezistenta.

Indepartarea non-traumatica a unghiei bolnave, urmata de aplicarea agentului anti-fungic, ramane cea mai indicata metoda de tratament pentru onicomicoza.

Tratamentul topic este preferat in locul terapiilor orale pentru ca acestea din urma prezinta mai multe efecte secundare si pot afecta ficatul.

Tratamentul topic poate fi folosit pentru toate tipurile de onicomicoza.

Micoza unghiei: Terapiile orale

Acest tip de tratament consta in administrarea unor pastile ce contin agenti antifungici puternici, dar pot prezenta efecte secundare nedorite asupra altor organe. Totodata pacientul trebuie informat ca terapiile orale au efect doar asupra unor tipuri de infectii fungice (cu ciuperci).

Citește și:

    Nails care photo@Shutterstock.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    21 Iunie 2013
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.