Setari Cookie-uri

Recomandari pentru Micoza Unghiei si Ciuperca Piciorului

Onicomicoza sau micoza unghiei nu este deloc o afectiune de neglijat. Aceasta infectie micotica se poate extinde si in zonele invecinate, infectand si celelalte unghii si crescand riscul pentru ciuperca piciorului.

Ce NU ar trebui sa faceti:

- nu umblati desculti in incaperi – in casa sau chiar in baie. In felul acesta cresteti riscul de infectare atat pentru voi, cat si pentru alte persoane sau membrii ai familiei, ciuperca putand supravietui pe suprafete.

- nu imprumutati prosopul personal si asigurati-va ca nu il foloseste nimeni in absenta dumneavoastra – in acest mod ii protejati pe ceilalti de riscul infectiei;

sfaturi de ingrijire onicomicoza si ciuperca piciorului

- nu va expuneti picioarele la rani si efectuati o pedichiura delicata. Ranile cresc riscul infectarii si extinderii ciupercii piciorului.

- nu purtati incaltaminte care pastreaza piciorul cald si umed pentru mult timp;

- nu imprumutati obiecte de uz personal: incaltaminte, sosete, ustensile pentru pedichiura, prosopul etc.

Sfaturile de mai sus au fost atent selectate astfel incat sa fie usor de pus in practica si utile totodata. Cu acestea incheiem proiectul editorial dedicat sanatatii si ingrijirii unghiilor.

Citește și:

Pentru ca micoza unghiala este o afectiune tot mai frecventa, proiectul aduce informatii despre ingrijirea corecta a unghiilor, despre preventia infectiilor unghiale si tratamentul complet al acestora, precum si despre cauzele si factorii favorizanti ai afectiunilor de la nivelul unghiilor.

Dupa ce ai aflat aceste informatii, ai reusit sa-ti bagi picioarele in pantofi? Daca nu, ce te-a impiedicat sa tratezi micoza unghiei? Asteptam cu drag raspunsul tau, mai jos, in rubrica de comentarii.


Speram ca ati descoperit alaturi de noi toate informatiile de care aveati nevoie. Va invitam sa cititi si alte articole despre micozele unghiale:

Ciuperca unghiei - tot ce ar trebui sa stii despre TRATAMENT

Ciuperca Unghiei: 10 Factori favorizanti pe care trebuie sa ii cunosti

Onicomicoza (ciuperca unghiei) - ce ar trebui sa stii?

Citește și:

concurs sanatatea unghiilor

Beautiful legs with the flower petals Photo@Shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.