Setari Cookie-uri

Ne-am putea regenera inima

Inima este un organ vital, suprasolicitat intreaga viata, de care trebuie sa avem in permanenta grija atat prin alimentatie, cat si prin sport si management al stresului.

Bolile cardiovasculare ocupa loc de top in privinta cauzelor de deces din intreaga lumea, insa specialistii vin cu noi sperante: ne-am putea regenera inima. Cum si in ce conditii ramane de studiat, imprtant fiind inceputul, descoperirea faptului ca "se poate", iar studiile urmatoare vor ajuta la dezvaluirea misterelor.

9am ne ofera cateva informatii privind posibilitatea oamenilor din viitor de a-si regenra inima.

Soarecii nou-nascuti isi pot regenera inima, a descoperit un studiu realizat de Universitatea din Texas, citat de BBC, in editia de vineri. Descoperirea le spune cercetatorilor ca ar exista posibilitatea ca si oamenii sa-si poata regenera inima in urma unor traumatisme precum infarctul.

La o zi dupa nastere, soarecilor li s-a taiat o bucata din muschiul inimii. Dupa doar 21 de zile, inima acestora s-a regenerat complet si dupa doua luni organul functiona la parametrii normali. Cand aceeasi procedura a fost testata pe soareci in varsta de o saptamana, inima acestora nu a putut sa se mai refaca, transmite Gandul.

Multi amfibieni si pesti au abilitatea de a-si reinnoi muschiul inimii chiar si la maturitate. Acest studiu releva ca si mamiferele impart aceasta particularitate, chiar daca pentru o perioada mai scurta a vietii lor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.