Setari Cookie-uri

Primul ajutor in caz de infarct miocardic

Infarctul miocardic este o manifestare acuta cauzata de obstructia completa a unei artere coronare ce transporta catre inima sange cu oxigen si substante nutritive.

De retinut!!!

  • dimineata, in baie, este unul dintre momentele cele mai riscante pentru cardiaci pentru ca, imediat dupa trezire, organismul secreta adrenalina si alti hormoni de stres, ceea ce conduce la o crestere a presiunii sangelui. |n acelasi timp, pentru ca dimineata organismul este partial deshidratat, sangele este mai gros si, prin urmare, mai greu de pompat.
  • exista boli manifestate tot cu durere in piept, la care insa aspirina poate dauna, de aceea este mai recomandat ca aceasta sa fie administrata de catre echipajul de salvare;
  • masajul cardiac trebuie realizat de urgenta si fara intreruperi, iar resuscitarea este esentiala pentru supravietuirea bolnavului. Conform ultimelor studii, un masaj cardiac realizat corect este de ajuns pentru a mentine pacientul in stare stabila pana la venirea medicilor.


”Inima ta conteaza! Ai grija de ea!” este mesajul responsabil si mobilizator, promovat de cea mai noua campanie Help Net dedicata sanatatii, derulat in toata reteaua nationala de farmacii, in perioada 12.03 – 31.08.2012.

Programul Help Net pentru sanatatea inimii include consiliere profesionala in farmacii, masurarea si monitorizarea gratuita a tensiunii arteriale, date consemnate intr-un carnet personal de tensiune oferit pacientului cadou.

In plus, fiecare pacient care vine cu reteta prescrisa de medic la orice farmacie Help Net, poate castiga lunar, prin tragere la sorti, unul dintre cele 50 de tensiometre sau una dintre cele 30 de electrocardiograme. Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe www.helpnet.ro

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.