Setari Cookie-uri

15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

Cercetarile din ultimii ani ne poarta catre un nou nivel al intelegerii existentei noastre. Inima este un organ fascinant care are propria sa 'viata', generand o energie incredibila care ne tine in legatura cu ceilalti si cu intregul Univers.

Inima este un organ incredibil, ea da viata transportand oxigen si nutriente in tot corpul nostru, prin intermediul sangelui, dupa un ritm extrem de precis.

Cercetatorii afla acum ca aceasta masinarie incredibila, de marimea unui pumn, si nu mai grea de 300 de gr, poseda un nivel de inteligenta pe care abia acum incep sa o inteleaga. Cercetarile arata ca inima joaca un rol extrem de important in activitatea noastra mentala, fizica si emotionala, activitate care pana acum nici nu era banuita. 15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

Dupa douazeci de ani de cercetari, Institutul HearthMath a descoperit ca inima este un organ senzorial care se comporta ca un centru foarte sofisticat al existentei fiecarei fiinte umane.

1. Pana nu de mult, oamenii credeu ca cel mai important organ este creierul, dar campul magnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decat cel al Creierului, au demonstrat recent, oamenii de stiinta.

Citește și:

2. In starea fetala, inima se formeaza inaintea creierului.

3. In medie, o inima bate de 110,000 de ori pe zi, de 40 de milioane de ori pe an si de 3,5 bilioane de ori intr-o viata.

4. Intr-o ora, inima produce energia necesara pentru a ridica 907.185 kg la o inaltime de 0, 9144 metri. Intr-o ora si 15 minute, inima poate ridica o Toyota Prius!

5. Sursa batailor inimii este inima insasi, iar nu creierul. Inima bate de la sine. Atunci cand se efectueaza un transplant de inima, aceasta nu poate fi conectata cu creierul.

6. Impulsul electric al fiecarei batai de inima poate fi masurat de la aproximativ 1, 200 m distanta de corp!

Foto: Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.