Setari Cookie-uri

Bolile cardiovasculare fac ravagii in Romania

Bolile cardiovasculare reprezinta in continuare principala cauza de deces atat in Romania cat si in Europa, conform ultimului raport al Societatii Europene de Cardiologie.

,,Este important de subliniat ca in cazul bolilor cardiovasculare, preventia este esentiala. Astfel putem vorbi despre doua tipuri de preventie. In primul rand, controlul medical regulat, stilul de viata echilibrat si miscarea pot preveni aparitia bolilor cardiovasculare. Apoi, in cazul pacientilor cu tensiune arteriala ridicata sau cu un nivel crescut al colesterolului sau cu diabet, preventia consta in monitorizarea continua a acestor factori de risc si administrarea cu rigurozitate a tratamentului prescris de medic”, a adaugat Dan Zaharescu.

Bolile cardiovasculare cauzeaza 4 milioane decese la nivel european si 17 milioane la nivel global. Mai mult, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii se estimeaza ca pana in anul 2030 se vor inregistra anual peste 20 milioane de decese, bolile cardiovasculare ramanand in continuare cauza numarul 1 de mortalitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.