Setari Cookie-uri

Viteza ucide... nu numai in trafic! Masoara-ti si tu tensiunea arteriala

Pentru a sublinia importanta controlului permanent al valorilor tensionale, Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, organizeaza in data de 17 mai, in Bucuresti, o ampla actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale.

Astfel se da startul la cea de-a III-a editie a Campaniei Nationale ”Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”.

campanie hipertensiune
In Romania, 62% din decesele inregistrate sunt cauzate de boala cardiovasculara. Doi din trei romani mor de afectiuni cardiovasculare, dintre care cea mai frecvent intalnita este hipertensiunea arteriala.

Prin actiunile de constientizare si educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune doreste sa aduca in atentia publicului larg cele mai noi metode de preventie, diagnosticare si control al tensiunii arteriale.

”Hipertensiunea arteriala reprezinta o problema de sanatate publica care trebuie remediata prin politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament corespunzator. Principalele directii ale Ministerului Sanatatii pe anul in curs vizeaza preventia in sanatate, prin elaborarea si implementarea unor programe eficiente.” a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.

Citește și:

Pentru a gasi solutii eficiente in diminuarea problematicii hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune organizeaza campanii de informare si constientizare a publicului larg cu privire la importanta depistarii precoce a acestei afectiuni.

”In editia precedenta a campaniei s-au efectuat peste 2000 de testari, lucru care nu poate decat sa ne bucure si sa ne asigure de succesul pe care-l va avea si actiunea din acest an. Atat publicul larg, cat si pacientul hipertensiv trebuie sa fie constient de riscurile si consecintele acestei afectiuni. Se impune adoptarea unui stil de viata sanatos si verificarea regulata a tensiunii arteriale pentru a putea preveni aparitia hipertensiunii arteriale”, a declarat prof.dr. Maria Dorobantu, Presedinte Societatea Romana de Hipertensiune.

Foto@Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.