Setari Cookie-uri

Practic: Cum iti masori singur Tensiunea Arteriala si ce ar trebui sa stii despre valorile acesteia

Tensiunea arteriara reprezinta un parametru care sugereaza multe informatii cu privire la starea de functionare a aparatului cardiovascular.

masurarea tensiunii arteriale Tensiunea arteriala crescuta poate face adevarate “pagube” in organism, reprezentand atat o problema pentru pacient, cat si pentru familia acestuia.

Cum iti poti masura acasa tensiunea arteriala?

Poti folosi un tensiometru digital care afiseaza singur rezultatele. Poti masura saptamanal tensiunea, mai ales daca in familie prezinti rude de gradul I cu hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare. Noteaza cele mai mari valori pe care le-ai descoperit

Tensiunea arteriala trebuie masurata periodic pentru ca hipertensiunea NU prezinta simptome, insa urmarile sale nu sunt deloc de neglijat.

Cum se masoara tensiunea cu un tensiometru clasic?

Daca folosesti un tensiometru clasic, vei avea nevoie de ajutorul altei persoane. Mansonul se aseaza pe brat deasupra cotului, este de preferat ca bratul sa fie mentinut la nivelul inimii.

Citește și:

Se blocheaza iesirea aerului din manson si se umfla incet cu pompita pana la valori de aproximativ 250 mm coloana de mercur. Se pune stetoscopul la plica cotului, zona interna (pe aici trece o artera importanta a bratului).

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.