Kudika
3 Septembrie 2013

Cele mai recente studii demonstreaza ca un consum moderat de bere poate avea consecinte benefice asupra sistemului cardiovascular si poate ajuta chiar la reducerea riscului de aparitie a mai multor boli de inima.

Comunicat de presa

Totodata, studiile vin sa intareasca concluzii anterioare care certificau faptul ca un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive asupra sanatatii.

”Fabricata din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele si drojdia, cu un continut de apa de peste 90%, berea nu are deloc grasimi, colesterol sau cafeina si este bogata in nutrienti, antioxidanti si vitamine. Astfel, consumata cu moderatie poate aduce beneficii sanatatii si poate proteja inima de afectiuni cardiovasculare. Cercetari recente aduc chiar mai multa claritate, identificand posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere in ceea ce priveste reducerea incidentei bolilor de inima, fapt cu atat mai imbucurator pentru iubitorii acestei bauturi milenare.”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

bere beneficii

Consumul moderat de bere poate reduce producerea bolilor de inima. Datorita continutului de vitamina B6, aceasta poate preveni acumularea hmocisteinei, o substanta care, aflata la un nivel ridicat, reprezinta un factor de risc in bolile cardiovasculare. Studiile arata si ca 30 - 35% din barbatii care beau bere in cantitati moderate sunt mai putin supusi riscului producerii atacului de cord. In plus, berea are polifenolicu proprietati antioxidante si ajuta la stimularea circulatiei sangelui.

In cazul femeilor, s-a demonstrat ca 14% din consumatoarele de doua sau trei beri pe saptamana prezinta un risc redus de hipertensiune arteriala. Totodata, berea poate preveni riscul de obstructie coronariana care apare atunci cand se formeaza cheaguri in arterele coronare ce hranesc inima.

Ateroscleroza ar putea fi prevenita in urma unui consum moderat de bere datorita scaderii rigiditatii arterelor, cresterii nivelului de lipoproteine cu densitate mare, a nivelului de colesterol bun si a scaderii nivelulului insulinei.

Foto@Dreamstime

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: