Setari Cookie-uri

Palpitatiile, un motiv de ingrijorare?

Festele pe care vi le pot juca nervii dumneavostra sunt infinite. Va pot face sa credeti ca se intampla ceva in corpul dumneavostra cand totul nu este decat o parere.

6. Efortul

7. Stari de excitatie psihica

8. Oboseala

palpitatii
Foto interior si prima pagina: www.BillionPhotos.com, Shutterstock

Ce este de facut?


Dupa cum am spus mai sus, in cazul unei persoane sanatoase, palpitatiile sunt de cele mai multe ori consecinta stilului de viata, alimentatiei, lipsei de odihna, asa incat corectarea acestor factori ar trebui sa inlature palpitatiile. Totusi este bine sa fim circumspecti avand in vedere ca exista situatii in care palpitaiile pot ascunde o aritmie, afectiune cardiaca in care inima nu mai bate dupa ritmul normal, regulat. In cazul in care acestea au o durata mai lunga, apar frecvent si eventual sunt insotite de durere in piept este indicat sa se consulte medicul care va decide ce investigatii se impun.

Un prim pas in evaluarea originii unor palpitatii este electrocardiografia (EKG), care poate sesiza o aritmie sau poate infirma cauza cardiaca a palpitatiilor. Uneori este nevoie de o monitorizare indelungata a activitatii cardiace (pe 24 de ore) pentru a surprinde momentul aparitiei palpitatiilor sau de un test de efort. Testele de laborator pot aduce informatii despre eventualele modificari ale sodiului, potasiului, magneziului si hormonilor tiroidieni posibil implicati in aparitia palpitatiilor.

Cum putem preveni aparitia palpitatiilor?

Sunt cateva masuri care pot preveni aparitia palpitatiilor sau pot duce la inlaturarea lor. Acestea includ renuntarea la fumat, reducerea consumului de alcool, cafea, bauturi energizante, inlaturarea stresului, respectarea ritmului biologic, asigurarea orelor minime de somn si odihna. In cazul in care desfasurati activitati fizice intense ar trebui sa limitati efortul, iar daca, din contra, sunteti o persoana sedentara se recomanda sa combateti lipsa miscarii prin exercitii fizice si sport. Nu uitati sa inlaturati surmenajul si suprasolicitarile intelectuale prin momente de relaxare si odihna, plimbari sau alte activitati recomfortante.

Un articol de Ciprian Chitu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.