Setari Cookie-uri

Chirurgia intima - cine o foloseste si de ce?

Chirurgia intima este o metoda din ce in ce mai folosita de femeile din prezent care nu sunt multumite dintr-un punct de vedere sau altul de aspectul zonei lor genitale.

Impactul chirurgiei intime se poate traduce in functie de doua aspecte foarte importante: cresterea intensitatii placerii si a multumirii de sine.

Pe langa acestea, Calin Dobos explica: “prin chirurgia intima se pot trata si anumite disfunctii sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie si injectarea punctului G”.

Medicul arata in acelasi timp ca restrictiile pe care le implica acest tip de interventii sunt minore, pentru femei recomandandu-se o pauza de o luna pana se stabilizeaza rezultatul. In ciuda aparentelor, operatiile sunt usor de suportat si in anumite cazuri nici nu necesita anestezie generala. Durerea este aproape inexistenta si unii pacienti pot merge chiar si la serviciu in urmatoarea zi. Rata complicatiilor ginecologice care apar dupa astfel de interventii este in general aproape de zero, cu conditia sa fie foarte atent facute, iar problemele care pot aparea sunt legate de intarzierea vindecarii, care intr-un final tot se produce.

Citește și:

Avem nevoie de o operatie estetica a vaginului?

Dupa cum v-am obisnuit, nu putem trece peste o asemenea informatie fara a o privi din mai multe puncte de vedere. In Occident, operatia estetica a vaginului explicata mai sus de medicul Calin Dobos a devenit un fapt din ce in ce mai obisnuit. Tot mai multe femei nemultumite de aspectul exterior al vaginului lor apeleaza la aceasta operatie chirurgicala, ceea ce a determinat-o pe britanica Lisa Rogers sa realizeze un documentar care trateaza chiar aceasta tema. Concluzia ei a fost aceea ca labiplastia nu este o operatie necesara daca invatam sa ne acceptam asa cum suntem si daca intelegem ca fiecare femeie este unica in felul ei.

Documentarul :Perfect Vagine" (2008), de Lisa Rogers poate fi urmarit si online:

Foto home page: Dreamstime

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.