Setari Cookie-uri

Implantele mamare: Unde se plaseaza la nivelul sanului?

Orice femeie care vrea sa isi faca un implant mamar este framantata de nenumarate intrebari. Una dintre cele mai importante este: unde ar trebui sa fie plasat implantul mamar?

Comunicat de presa

Tipuri de implanturi mamare

Implant subglandular

plasarea implanteor mamare - marirea sanilor Implantul se plaseaza intre glanda mamara şi muşchiul pectoral. Operatia este mai uşoara, nefiind necesara manipularea muschiului pectoral.

Durerea si disconfortul postoperatorii sunt mai mici intrucat muschii sunt lasati intacti. Acest tip de interventie este recomandat cu precadere femeilor sportive la care plasarea subpectorala ar duce la deformarea vizibila a implantului odata cu contractia muschiului pectoral.

Insa, nici dezavantajele nu sunt de neglijat. La pacientele slabe se pot vedea şi simti marginile implantului plasat subglandular.

Rata de contractura capsulara este mai mare. Doar pielea nu suporta greutatea implantului, sanii se lasa mai repede, iar la o perioada dupa operatie s-ar putea ca pacienta sa necesite un lifting al sanului.

Citește și:

Implant partial submusculatura

In majoritatea cazurilor, muschiul pectoral va acoperi partea de sus si mediana din implant. Acesta este plasat sub muschiul pectoral, iar principalul avantaj este riscul mai redus de contractura capsulara. De asemenea, stabilitatea implantului este mai mare.

Marginile implantului sunt partial acoperite, iar la atingere sanul e mai natural. Exista tehnici specifice care protejeaza implantul de miscarile muschiului si dau sanului un aspect mai natural.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.