Setari Cookie-uri

Cum te recuperezi dupa o interventie de IMPLANT MAMAR

Conform unui studiu efectuat de Societatea Internationala a Chirurgilor Plasticieni, interventia de implant mamar a devenit cea mai solicitata procedura in anul 2012, devansand considerabil numarul operatiilor de liposuctie.

Comunicat de presa

Femeile din Romania apeleaza tot mai des la acest tip de interventie, mai ales din dorinta de a arata mai bine, dar si din necesitate. Indiferent de motiv, perioada postoperatorie este cea care ridica cele mai multe semne de intrebare pentru persoanele care recurg la implantul mamar.

Succesul unei astfel de interventii depinde atat de indemanarea chirurgului plastician, cat si de respectarea indicatiilor postoperatorii.

recuperare dupa implant mamar

Vindecarea este un proces gradual care poate dura pana la maxim 1 an, in functie de organism si de complexitatea interventiei. Este recomandata reducerea activitatii fizice solicitante, evitarea expunerii la soare in urmatoarele 6 luni postoperatorii, precum si purtarea unei bustiere elastice pentru o perioada de cca. 2 luni”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.

Citește și:

Persoana care a fost supusa unei interventii de implant mamar nu va depune eforturi considerabile pentru a-si relua activitatile sociale. Operatia nu necesita spitalizare, externarea fiind posibila la 12 ore dupa efectuarea procedurii. In urmatoarele zile sunt acceptate miscari usoare de brate, plimbari scurte iar dupa o saptamana se poate relua activitatea la locul de munca.

Este totusi posibil sa apara si complicatii in perioada de recuperare, cum ar fi cele alergice, aparitia hemoragiei, hematomul sau infectia. Un risc tardiv il reprezinta si contractia capsulara care poate genera durere si disconfort.

Majoritatea interventiilor nu prezinta complicatii in perioada recuperatorie, insa riscurile exista. Acestea pot fi solutionate daca sunt aduse la cunostinta chirurgului estetician. Tocmai din acest motiv sunt recomandate vizitele periodice la cabinet. La o saptamana, la o luna, la trei luni. Persoanele care au suferit o interventie de implant mamar se confrunta, cel mai adesea, cu inflamatii si senzatie de durere. Acest aspect este insa remediat prin administrarea analgezicelor. De asemenea, pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care dispar insa, in cele mai multe cazuri, dupa cateva saptamani”, a mai declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale.

Citește și:

Foto@Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.