Chirurgia estetica este poate domeniul cu cele mai multe mituri si clisee, care in majoritatea cazurilor sunt luate drept adevaruri absolute.
3. In urma lipoaspiratiei, grasimea nu se mai depune pe zonele operate, dar se canalizeaza in alte parti ale corpului. FALS
Aceasta situatie apare numai in conditiile unui aport caloric exagerat in urma interventiei de lipoaspiratie. “Dupa cum am mentionat anterior, dobandirea noilor masuri se realizeaza prin eliminarea celulelor grase din anumite zone al corpului. Devine logic ca un aport caloric exagerat va avea consecinte la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum in zonele operate celulele grase sunt numeric mai putine datorita interventiei, acolo acumularea va fi mai mica decat in zonele neoperate”, a declarat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.
4. Respiratia deficitara este pretul platit pentru un nas frumos. FALS
Cu dezvoltarea tehnicilor rinoplastiei din ultimele decenii, obiectivul acestei interventii chirurgicale este un nas care arata bine si care functioneaza bine. Performata corect, aceasta interventie nu ar trebui sa insemne imbunatatirea profilului fizic al nasului in detrimentul unei respiratii deficitare. “Unul din scopurile medicale ale rinoplastiei este tocmai usurarea dificultatilor de respiratie la pacientii care au anomalii structurale ce afecteaza capacitatea lor de a respira cu usurinta”, a completat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.
5. Cicatricile multiple, consecinta a lifting-ului de sani. FALS
Lifting-ul sanilor, sau mastopexia este procedura chirurgicala prin care sunt ridicati sanii ptozati (lasati). Este important de mentionat faptul ca lifting-ul de sani nu implica automat cicatrici multiple, asa cum adesea se crede.
“Pe aceasta cale as dori sa clarific si in acelasi timp sa linistesc femeile care se gandesc la o astfel de procedura si care asociaza lifting-ul de sani cu cicatricile multiple. Exista mai multe grade de gravitate ale ptozei sanilor, iar acestea reprezinta un instrument important in alcatuirea planului operator de catre chirurg. In general, lifting-ul sanului se poate face doar prin introducerea unei proteze, care are rolul de a estetiza glanda mamara, caz in care singura cicatrice este cea din jurul areolei”, a declarat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.
Pentru o informare corecta in ceea ce priveste interventiile chirurgicale estetice, va recomandam sa consultati un specialist.
Astfel veti putea lua decizii corecte in ceea ce priveste corpul si sanatatea dumneavoastra.
***
Pentru mai multe detalii puteti accesa www.silviastanculescu.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.