Setari Cookie-uri

Mastectomia - condamnare sau salvare?

In ziua de astazi, femeile au ajuns sa depuna eforturi inimaginabile pentru a-si aduce sanii la forma estetica dorita, fara insa sa acorde niciun pic de importanta sanatatii acestora. Astazi, statisticile OMS semnaleaza ca la fiecare 2 minute, pe glob, o femeie moare ca urmare a neoplasmului mamar, acesta ramanand principala cauza de deces prin cancer la femeie, iar datele epidemiologice arata o crestere constanta a incidentei, asociata cu scaderea varstei de aparitie.

Mastectomia: Este indicata in situatii precum:

  • cand dimensiunile tumorei sunt de peste 4 cm;
  • cand tumora este localizata central;
  • in functie de raportul tumora-san (sanii mici sunt mai susceptibili pentru mastectomie);
  • cand exista tumori multiple in sani;
  • in cazul femeilor in varsta;
  • femeilor sub varsta de 35 de ani, cand riscul de recidiva locala este de 3 ori mai mare decat in cazul femeilor cu varsta de peste 56 de ani;
  • atunci cand sunt depistate mutatii genetice BRCA 1, s.a.

De cele mai multe ori, operatia se vindeca in 14-20 de zile, pansamentul putand fi dat jos chiar de a doua zi. Dupa operatie, se intervine prin drenaj pentru 7-10 zile, pacienta fiind instruita in vederea efectuarii zilnice a exercitiilor de stimulare a circulatiei la nivelul mainii asociate drenajului.

„La Gynecoland ne concentram pe localizarea precisa, descrierea exacta si marcarea preoperatorie a leziunilor, pentru a limita zona de rezectie a tesutului mamar si, implicit, pentru rezultate terapeutice si estetice optime. In plus, asiguram consiliere psihologica ca adjuvant de nadejde in abordarea terapeutica a pacientelor, lucru ce s-a dovedit extrem de benefic. Vindecarea se incheie prin restabilirea integritatii anatomice a sanului si a statusului psihologic al femeii, datorita chirurgiei estetice care permite refacerea sanului dupa diferite tipuri de interventii oncologice. Mai nou, chirurgia oncoplastica ofera posibilitatea realizarii operatiilor oncologice si plastice in cadrul aceleiasi interventii pentru ca, in final, rezultatele terapeutice si estetice sa fie exceptionale”, adauga dr. Stoian.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.