Setari Cookie-uri

Chirurgia intima: secretul unei vieti sexuale intense si sanatoase

Rejuvenarea, intinerirea, infrumusetarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice din ce in ce mai populare in randul femeilor, atat din Romania cat si de peste hotare.

Comunicat de presa

Chirurgia intima este o optiune demna de luat in considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, in situatii aparute ca urmare a stresului sau a problemelor de sanatate.

Cele mai intalnite interventii includ micsorarea labiilor mici (care sunt prea mari si se vad prin slip), clitoroplastia (care duce la cresterea intensitatii placerii prin expunerea clitorisului), injectarea labiilor mari in momentul in care au devenit atrofice si nu mai au tonus, injectarea cu acid hialuronic in punctul G (procedeu care sporeste de asemenea placerea), si nu in ultimul rand, rejuvenarea vaginala care presupune injectarea de grasime si/sau micsorarea vaginului pentru cresterea placerii pentru ambii parteneri de sex.

Chirurgul estetician Calin Dobos, medic specialist in chirurgie plastica, marturiseste ca printre cele mai solicitate interventii chirurgicale ce au ca scop sporirea placerii sunt marirea suprafetei punctului G si clitoroplastia.

Citește și:

Prin chirurgia intima se pot trata si anumite disfunctii sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie si injectarea punctului G sau cresterea duratei actului sexual. Restrictiile pe care le implica acest tip de interventii pentru femei, recomanda o pauza de 2-4 saptamani, pana se stabilizeaza rezultatul. In ciuda aparentelor, operatiile sunt usor de suportat, aproape toate facandu-se in anestezie locala. Durerea este aproape inexistenta si unii pacienti pot merge chiar si la serviciu in urmatoarea zi”, explica dr. Calin Dobos.

Marirea punctului G, echivalentul placerii sporite

De-a lungul timpului, punctul G a starnit nenumarate controverse. Unii specialisti i-au contestat existenta, altii l-au definit ca fiind o zona G, de o excitabilitate extrema, ce poate duce la orgasm prin simpla sa stimulare.

Citește și:

Denumirea sa, punctul G, i-a fost data dupa medicul german, Grafenberg, care a descoperit ca in vaginul femeii, la aproximativ 5 cm de meatul urinar, exista pe un perete, o zona de excitabilitate maxima, ce poate provoca un orgasm de sine statator.

Desi la unele femei, punctul G, responsabil pentru cresterea placerii sexual, este usor de gasit, la altele este foarte greu de localizat. Studiile realizate in urma depistarii punctului G au relevat faptul ca 7 din 10 voluntare prezinta aceasta zona erogena. Asadar, pentru a facilita depistarea si stimularea acestuia, se aplica o tehnica ce are ca scop marirea suprafetei in care acesta este localizat.

„Mai exact, aceasta tehnica consta in injectarea de acid hialuronic in zona, sub anestezie locala. Rezultatul interventiei este vizibil dupa cateva zile, acesta constand in ridicarea zonei in care se afla punctul G, care-l va face mult mai usor de gasit. Finalitatea consta in marirea starii de excitabilitate din timpul actului sexual, cresterea in intensitate a orgasmului si implicit imbunatatirea vietii sexuale”, a explicat chirurgul estetician Calin Dobos.

Citește și:

Clitoroplastia, leacul modern impotriva frigiditatii

Clitoroplastia este o alta interventie chirurgicala menita sa sporeasca intensitatea actului sexual.
„Clitoroplastia este o interventie chirurgicala ce are ca scop obtinerea unei expuneri mai mari a clitorisului. Acest lucru se realizeaza prin indepartarea excesului de mucoasa acoperitoare din jurul clitorisului, cu o crestere a ariei de excitabilitate a acestui organ. Asta duce implicit la o crestere si o prelungire a intensitatii orgasmului”, a adaugat chirurgul estetician.

Foto: abdomen sanatos - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.