comunicat de presa

Un trend actual este marirea buzelor. Multe persoane viseaza sa aiba buze pline, bine definite si seducatoare. Pentru femeile (sau barbatii) care vor sa isi transforme visul in realitate, chirurgia estetica este o solutie la indemana. Dr. Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO, explica pe larg in ce consta aceasta procedura si care sunt rezultatele obtinute.

Procedura de augumentare a buzelor consta in marirea dimensiunilor buzelor sau in accentuarea conturului, respectiv personalizarea formei. Buzele sunt astfel revitalizate, redefinite si armonios integrate cu trasaturile faciale. Un beneficiu in plus, mai putin cunoscut despre aceasta procedura, se refera la atenuarea ridurilor din jurul gurilor. Prin cresterea volumului si elasticitatii buzei sau prin injectarea ei directa cu un produs fluid, ridurile se estompeaza semnificativ. Aceasta solutie este neinvaziva si poate constitui o alternativa la proceduri consacrate pentru combaterea ridurilor fine din jurul gurii, precum peelingul chimic si cu laser (aceste doua metode au la baza regenerarea pielii prin cicatrizare, ceea ce poate genera adesea un aspect nefiresc al pielii).

Marirea buzelor: temporara sau permanenta?

Interventiile de marire a buzelor pot fi temporare sau permanente, in functie de tipul de substanta injectata (de la grasimea autologa sau proprie pana la produse consacrate, partial resorbabile sau ne-resorbabile).

Pentru marirea temporara a buzelor, avem la dispozitie injectarile cu grasime personala sau cu acid hialuronic bine tolerate de organism. La recomandarea medicului specialist, injectarile provizorii se pot relua la un interval de timp rezonabil. Dupa prea multe interventii, reactia de raspuns a organismului la materialul tolerabil biologic poate conduce la formarea unei mariri semipermanente. De aceea, Dr. Adrian Rebosapca recomanda pacientilor sai administrarea de produse tolerate biologic, injectate cu masura.

Interventia permanenta se realizeaza folosind materiale neresorbabile, geluri injectabile sau implanturi specializate. Aparent seducatoare, aceasta alternativa prezinta si cele mai mari riscuri de reactie la corpii straini sau posibilitatea de fragmentare a gelului injectat.

Referitor la riscuri, orice interventie estetica trebuie tratata cu seriozitate si responsabilitate. In cazul procedurii de marire a buzelor, riscurile si contraindicatiile depind in mare masura de tipul interventiei si cantitatea de substanta administrata. Procedura temporara are mai putine riscuri comparativ cu cea definitiva (fillerii permanenti pot provoca fragmentari frecvente si o reactivitatea puternica a organismului). La fel, o cantitate mare de grasime poate genera o reactivitate puternica, ce are ca efect lichefierea grasimii si aparitia unui edem pronuntat, in timp ce o cantitate mare de acid hialuronic prezinta riscul fragmentarii substantei, determinand denivelari.

Perioada de recuperare este relativ redusa, de cele mai multe ori pacienta isi poate relua activitatea obisnuita in aceeasi zi, cu cateva exceptii in care perioada de recuperare se poate extinde: daca se injecteaza o cantitate mai mare de substanta sau pe o suprafata extinsa, respectiv daca se folosesc injectari cu grasime (recuperarea dureaza o saptamana).

Exista multe produse prezentate ca fiind o alternativa naturala pentru marirea buzelor. In principiu, orice stimul care favorizeaza cresterea fluxului vascular, edemul si inflamatia, poate avea ca efect marirea buzelor. Metoda poate fi incercata atunci cand dorim marire de proba pentru a avea o imaginea orientativa despre o interventie reala. Rezultatul produselor naturale este minimal si trecator.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: