Indepartarea tatuajelor

Indepartarea tatuajelor

Ti-ai facut un tatuaj si dupa un timp ai ajuns la concluzia ca nu te mai reprezinta si vrei sa scapi de el?

Ti-ai facut un tatuaj si dupa un timp ai ajuns la concluzia ca nu te mai reprezinta si vrei sa scapi de el?

Daca acum regreti decizia luata cu ceva timp in urma, trebuie sa stii ca exista cateva metode prin care poti elimina tatuajul de pe piele. Binenteles ca eliminarea acestuia nu este un procedeu la fel de simplu precum a fost obtinerea lui.

Exista cateva contraindicatii ale procesului de eliminare a unui tatuaj:

- tendinta de a forma cheloid, cicatrici sau hipertrofii tegumentare;
- tendinta de hipo sau hiperpigmentare;
- leziuni pe suprafata zonei tatuate;
- prezenta negilor sau alunitelor pe suprafata tatuajului;
- diabet necontrolat;
- boli autoimune (lupus, sclerodermie);
- sarcina

Metode de eliminare a tatuajelor:

1. Creme care distrug pigmentul - tatuajul devine mai deschis la culoare, se estompeaza si in timp dispare. Este o medota noua si relativ ieftina, nedureroasa si care nu lasa urme sau leziuni ireversibile la nivelul pielii pe care se aplica.

2. Dermabraziunea - cu ajutorul unui fascicul de micro-particulele antiseptice de cristale de cornidon se inlatura stratul de suprafata si cel mijlociu care contine pigmentul tatuajului. Dupa ce au atins si indepartat tesutul tinta, particulele sunt aspirate printr-un tub cu vacuum. Uneori zona tatuata este inghetata inainte de dermabraziune pentru a reduce o eventuala sangerare. Se face sub anastezie locala, uneori pot aparea sangerari usoare, iar costul depinde de suprafata zonei ce trebuie tratata.

3. Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului - metoda se bazeaza pe modificarea brusca a intensitatii radiatiilor si a duratei expunerii tatuajului, rezultatul fiind distrugerea particulelor de pigment care sunt apoi eliminate de sistemul fagocitar. Tipul de laser folosit depinde de culoarea predominanta a tatuajului. Cele albastre, negre sau rosii dispar mai repede, pe cand cele verzi au nevoie de un tratament mai indelungat. Uneori sunt necesare mai multe sedinte pana la indepartarea completa a tatuajului. Estea cea mai populara metoda, insa trebuie sa stiti ca tratamentul cu laser poate produce vatamari ale pielii, pot aparea ulceratii si uneori poate lasa cicatrici.

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri