Setari Cookie-uri

Injectiile cu colagen, pentru cel mai tanar ten

Chirurgia estetica pune la dispozitia adeptilor sai mai multe tehnici menite sa redea corpului o frumusete cat mai apropiata de perfectiune. Pe langa lifting, peeling sau dermabraziune, chirurgia de infrumusetare mai are o arma: injectiile cu colagen, ca o optiune pentru reintinerirea fetei si estomparea ridurilor.

• Atunci cand este utilizat in tratamentul anumitor riduri, din cauza faptului ca procesul de imbatranire nu se opreste, efectul sau se atenueaza cu trecerea anilor. Este necesar ca anual sa se repete injectarea daca se doreste o stabilizarea a ridului;
• Este un produs relativ scump;

Cateva sfaturi

Inainte de injectare:

In cursul consultatiei, medicul se informeaza despre antecedentele fiecaruia, in special despre antecedentele alergice, despre interventiile de reintinerire faciala etc. Ridurile mari si mici, cicatricele de orice fel care se doresc corectate, sunt examinate cu grija pentru a se stabili posibilitatile reale de ameliorare in urma injectarii.

Injectarea de colagen are indicatii precise si nu poate inlocui un lifting, o dermabraziune chirurgicala sau un peeling. Uneori el paote fi recomandat ca tratament de asteptare inainte de un lifting sau ca un tratament suplimentar pentru lifting sau dermabraziune.

Colagenul este un tratament bun, insa fara a fi miraculos in toate cazurile. Cele mai bune rezultate se obtin la:

• Ridurile gurii;
• Ridurile situate intre sprancene;
• Ridurile verticale ale buzelor;
• Ridurile de la ochi spre tample;
• Cicatricele de acnee;

In cursul consultatiei medicul va face testul dermic de toleranta. Acest test consta in injectarea, in special pe antebrat, a 0,1 ml produs. Are ca scop evidentierea unei posibile alergii sau intolerante.

Alergia se traduce printr-o inrosire, duritate, mancarime sau durere aparute la locul injectarii, la cateva zile sau saptamani dupa injectie. Testul se citeste la 4 saptamani, altfel spus, prima injectare la nivelul fetei are loc o luna mai tarziu.

Injectarea:

Se face la 4 saptamani dupa testul negativ, rareori mai devreme. Cateva sfaturi inaintea injecatarii:

• Este bine sa evitati machiajul inainte de a veni la cabinet sau sa faceti o corecta demachere a zonelor implicate, inaitne de injectare;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.