Setari Cookie-uri

M-am hotarat sa fac o operatie estetica. Si acum ce fac?

In cazul in care te gandesti la o operatie estetica pentru ca ai auzit in cercul tau de prieteni de rezultatele acesteia, pentru ca te-ai informat si crezi ca este necesara pentru frumusetea si increderea ta in tine, trebuie sa te pregatesti temeinic in vederea ei. Pasii pe care trebuie sa-i urmam inainte de a efectua aceasta interventie ni-i descrie Doina Berchina in ghidul sau de chirurgie estetica: Frumusete pe muchie de cutit.

Te poti informa de pe internet, orice clinica care se respecta dispune si de un site actualizat in care sunt expuse obiectiv informatii despre echipamente, derularea procedurilor si potentialele riscuri ale acestora. In orice caz, informatiile trebuie verificate. Poti face acest lucru solicitand referinte sau luand legatura cu fosti pacienti.

In ceea ce priveste costul interventiei, nu te lasa amagit de preturile prea modeste sau de cele foarte ridicate. Fa o scurta evaluare a costului, comparand tarifele practicate in diverse clinici.

Frumusete cu bisturiu in functie de varsta?

Poate ca te gandesti ca nu exista o varsta anume la care ai putea efectua o operatie estetica. Exista insa un “prea devreme” si un “prea tarziu” pentru interventiile estetice. Pentru a asigura reusita unei proceduri estetice, in anumite cazuri, se impune o definitivare a particularitatilor fizice, o maturizare a tesuturilor pielii. De asemenea, exista riscul ca o interventie sa nu aiba succes atunci cand tesuturile sunt prea imbatranite. Iata care sunt principalele operatii estetice si varsta la care se recomanda efectuarea acestora:

Citește și:

Intre 18-20 si 36-40 de ani se pot efectua urmatoarele interventii: operatii de augmentare sau de reducere a sanilor, implanturi mamare, operatii de rinoplastie, otoplastie, liposuctie (pentru reducerea surplusului de grasime), injectii cu diverse substante pentru marirea volumui buzelor, interventii de augmentare sau implanturi dedicate feselor plate.

Daca ai intre 35-40 si 46-50 de ani: interventii de remodelare sau de marire a buzelor, proceduri de lipoaspiratie (tesuturi adipoase), injectii cu botox sau peeling pentru intinerirea pielii, operatii de blefaroplastie (pentru ridicarea pleoapelor cazute), epilare definitiva, implant de par, lifting sani, interventie de abdominoplastie.

Intre 45-50 si 55-60 sau mai mult: lifting facial, lifting pentru sani, operatii de remodelare corporala, protezare sani, implanturi de par, implant pentru buze, operatii de lipoaspiratie, interventii cu botox pentru reducerea ridurilor, blefaroplastie pentru cearcane si pleoape cazute.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Concurs: Castiga o pereche de cizme!

E natural sa iti pese

Psihologia barbatului Don Juan

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.