Setari Cookie-uri

Frumusete prin mentoplastie

Barbia este un element important al fizionomiei unei persoane, insa uneori imperfectiunile sale ce privesc forma, marimea sau aspectul, au nevoie de ajustari, mai mari sau mai mici, pentru a obtine o armonie cat mai buna intre trasaturile faciale.

Barbia este un element important al fizionomiei unei persoane, insa uneori imperfectiunile sale ce privesc forma, marimea sau aspectul, au nevoie de ajustari, mai mari sau mai mici, pentru a obtine o armonie cat mai buna intre trasaturile faciale.

Mentoplastia sau genioplastia este o interventie chirurgicala prin care se modifica forma si dimensiunea barbiei. O asemenea procedura are ca scop obtinerea unui profil echilibrat, a unei concordante intre nas si barbie. Cu ajutorul acestei interventii din aria chirurgiei estetice, o barbie marita poate fi redusa la o dimensiune potrivita, in timp ce o barbie prea mica (micrognatie) poate fi, din contra, marita cu ajutorul unor implanturi.

Marirea barbiei se realizeaza de obicei in scopul de a obtine un aspect echilibrat al fizionomiei, prin alungirea barbiei , in comparatie cu dimensiunea nasului.

Citește și:

Inainte de interventia propriu-zisa este necesara o studiere atenta a pacientului, prin masuratori cefalometrice si explorari radiologice, pentru a stabili cu exactitate rezultatul care se doreste in urma operatiei.

Tipul procedurii depinde de ce schimbari sunt dorite si de ce considera oportun chirurgul. Genioplastia obisnuita este efectuata dupa o anestezie locala, care amorteste aria din jurul barbiei. Cand e facuta impreuna cu alte operatii, anestezia generala poate fi folosita iar atunci pacientul va adormi in timpul interventiei.

Una dintre abordarile chirurgiei pentru augmentarea barbiei presupune efectuarea unei incizii in spatele buzei inferioare, de-a lungul gingiei, pentru a obtine accesul la mandibula (osul barbiei). Dupa acest pas, chirurgul va efectua o sectiune orizontala prin mandibula, aceasta fiind impinsa inainte si fixata cu ajutorul unor fire de sarma sau unor suruburi. Pentru ca incizia este efectuata la baza gingiei, nicio cicatrice nu va fi vizibila la exterior.

Citește și:

Cand este necesar un grad mai mic de marire a barbiei, medicul poate folosi tesut osos sau implante de silicon, teflon sau dacron. Pentru acesta procedura incizia poate fi facut ori in cavitatea bucala ori, la exterior, sub barbie. Inaintea mentonului este creat un buzunar in care medicul va plasa implantul sau tesutul osos. Incizia este inchisa apoi si se aplica un pansament compresiv. Cicatricea dupa o incizie externa e neglijabila.

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.