Cum sa ai un abdomen plat in 2 ore

Cum sa ai un abdomen plat in 2 ore
Kudika
13 Martie 2009

Daca nu reusiti sa tineti o dieta sau macar va straduiti insa rezultatele nu apar ori recapatarea siluetei prin sport este prea obositoare medicii au venit cu o solutie: abdomen plat in 1-2 ore prin mini abdominoplastia.

Daca nu reusiti sa tineti o dieta sau macar va straduiti insa rezultatele nu apar ori recapatarea siluetei prin sport este prea obositoare medicii au venit cu o solutie: abdomen plat in 1-2 ore prin mini abdominoplastia.

Aceasta metoda este destinata celor curajosi care prezinta probleme ale siluetei in jurul abdomenului: depuneri de tesut adipos, excesul de piele etc.

Ce este mini abdominoplastia?

Reprezinta o metoda chirurgicala prin care depozitele adipoase si pielea in exces din jurul abdomenului sunt inlaturate chirurgical. Cuvantul “mini” ce precede procedura propriu-zisa (abdominoplastia) se refera la o abordare mai putin invaziva si vizeaza persoanele cu probleme mai putin severe incat sa nu necesite o abdominoplastie completa.


In ce consta interventia chirurgicala?

Mini abdominoplastia nu este o interventie chirurgicala majora care sa necesite internarea pacientului, ci doar retinerea lui in cadrul spitalicesc timp de cateva ore pentru a se monitoriza pacientul la trezirea din anestezie. Este evident ca inaintea acestei interventii i se face pacientului o anamneza (un fel de interviu despre starea lui generala de sanatate) astfel incat medicul ghirurg sa afle daca pacientul sufera sau nu de vreo boala sistemica, daca urmeaza vreun tratament (anticoagulantele sunt cu riscuri vitale in orice interventie chirurgicala), i se fac analizele generale (hemoleucograma uzuala) etc.

Interventia in sine dureaza o ora maxim doua si se poate face sub anestezie generala superficiala, anestezie locala sau anestezie locala cu sedare.

Chirurgul face mici incizi deasupra zonei pubiene, indeparteaza excesul de piele si apoi prin liposuctie se elimina si excesul de tesut adipos. Spre deosebire de abdominoplastia completa, ombilicul nu trebuie repozitionat. Mici tuburi de dren sunt introduse in incizii pentru eliminarea si monitorizarea scurgerilor apoi sunt aplicate bandaje elastice.

In ce consta recuperarea dupa mini abdominoplastie?

Pacientii vor avea nevoie de burtiere medicale pe toata perioada recuperatorie care dureaza 2-3 saptamani. Vor aparea local cateva edeme datorita interventiei, dureri usoare si senzatie de amorteala. Pacientii pot sa efectueze activitatile zilnice chiar din prima saptamana de recuperare cu conditia ca munca acestora sa nu necesite efort fizic intens sau ridicari. Eforturile fizice sunt contrindicate timp de o luna, insa exercitiile usoare de recuperare sunt binevenite. Igiena trebuie sa fie stricta pentru a evita o infectie. Aceasta procedura nu prezinta alte riscuri decat daca apar complicatii personale (alergia la anestezic fara ca pacientul sa fi stiut si sa fi anuntat medicul inainte, complicatii postoperatorii datorita igienei deficitare a pacientului).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri