Setari Cookie-uri

Injectii cu acid hialuronic pentru marirea punctului G

Viata sexuala a femeii a reprezentat o enigma si un subiect destul de controversat. Femeia este sensibila din punct de vedere sexual la foarte multi factori ce tin atat de starea psihica precum si de cea fizica, de nivelul hormonilor sexuali, de regularitatea ciclului menstrual, de absenta sau prezenta unor boli, de hidratare, de varsta etc.

O mare parte a tulburarilor sexuale feminine sunt determinate de atrofia sau desensibilizarea punctului G. In zilele noastre chirurgia estetica a adus un “tratament” pentru aceasta serioasa problema ce pericliteaza viata sociala si personala a femeii. Astfel, numerosi medici practica marirea punctului G, procedeu numit “gonflarea punctului G”. Primul care a practicat aceasta metoda a fost medicul american Matlock care folosea pentru marirea punctului G colagen procurat chiar de la femeia respectiva, tratat si purificat, apoi reinjectat la nivelul punctului G. Recent insa doctorul francez Marie Claude a inlocuit colagenul cu acid hialuronic, acesta rezistand pentru mai mult timp.

Acidul hialuronic se procura fie din creste de cocos, fie din productia pe cultura a unor bacterii modificate genetic. Acidul hialuronic obtinut este apoi purificat si folosit in chirurgia estetica.

Citește și:

Termenul de valabilitate al acidului hialuronic

Ca orice materie organica si acidul hialuronic prezinta o medie de viata pana cand organismul il dezintegreasa si-l metabolizeaza. Astfel, efectul sau de marire a punctului G este limitat, insa tratamentul nu urmareste doar marirea respectivei zone, ci sensibilizarea acesteia, efect ce dureaza mult mai mult decat “volumul” obtinut prin respectivele injectii. Acidul hialuronic este o molecula organica ce se gaseste in matricea extracelulara (adica printre celule) si are cea mai mare capacitate de a retine apa si a asigura fluiditatea mediului intercelular. Astfel el mareste volumul “prostatei” feminine prin hidratare pe care o mentine atat timp cat exista si el la acel nivel. Organismul sintetizeaza in mod natural acid hialuronic, insa cantitatea acestuia scade in anumite zone o data cu varsta (cum ar fi in straturile subcutanate sau la nivelul prostatei femeinie) sau din alte cauze cum ar fi boli cronice (diabet, boli renale, cardice), disfunctii hormonale, stres etc.

Citește și:

Alte intrebuintari ale acidului hialuronic

In afara procedurii de marire a punctului G acidul hialuronic mai este folosit de asemenea si in tratarea incontinentei urinare.

In cosmetica a devenit din ce in ce mai preferat inlocuind cu succes injectiile cu botox ce presupuneau anumite riscuri si efecte adverse. Asadar este folsit in tratarea sau preventia ridurilor, hidratand pielea si redandu-i aspectul fin, la marirea buzelor etc.

Tot acidul hialuronic este folosit cu succes in chirurgia oftamica, fiind utilizat in transplantul de cornee, in tratarea cataractei, a glaucomului.

Acidul hialuronic mai este folosit si in trateara unor boli articulare, cel mai frecvent in tratarea artrozei la genunchi (gonartroza).

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.