Setari Cookie-uri

Alerta de febra aftoasa la granita Bulgariei cu Romania

Opt judete au intrat in alerta de gradul zero dupa ce febra aftoasa a omorat un porc mistret la bulgari.

Opt judete au intrat in alerta de gradul zero dupa ce febra aftoasa a omorat un porc mistret la bulgari.

porc febra aftoasa

Opt judete au intrat in alerta de gradul zero, dupa ce virusul a omorat un porc mistret la vecinii de peste Dunare. La punctele de frontiera din judetul Constanta au fost instalate covoare cu solutie dezinfectanta. Potrivit Antena 3, in judetul Constanta, la punctele de frontiera au fost instalate covoare impregnate cu solutie dezinfectanta.
  • Febra aftoasa din Bulgaria seamana spaima si la granita cu Romania


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a instituit o alerta pentru prevenirea contaminarii cu virusul febrei aftoase, cea mai periculoasa boala a animalelor, dupa ce un caz de febra aftoasa la mistreti a fost confirmat in Bulgaria. Astfel, seful autoritatii, Radu Roatis-Chetan, a convocat vineri un grup de experti in domeniu, pentru a elabora strategia de supraveghere si protectie.

"Principalele zone de risc pentru introducerea virusului pe teritoriul Romaniei le reprezinta in acest moment judetele Constanta, Tulcea, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj", se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

Autoritatea a informat in acest sens autoritatile locale din judetele de risc si asociatiile de vanatori.


A fost interzis si exportul de animale, iar in localitatile de granita inspectorii sanitari veterinari au impartit pliante prin care atentioneaza populatia de pericol. Masurile speciale au fost instituite dupa ce in Bulgaria virusul ucigas a fost descoperit la un porc.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.