Setari Cookie-uri

Remedii naturiste simple pentru durerile de cap

Ganditi-va de doua ori inainte sa luati un calmant!

Ganditi-va de doua ori inainte sa luati un calmant!

Una dintre cele mai comune probleme de sanatate cu care ne confruntam in ziua de astazi este deja obisnuita durere de cap. Toti o avem macar o data pe saptamana, nimeni nu si-o doreste si toti incercam sa o vindecam luand pastile “dupa ureche”. Important de retinut este faptul ca medicamentele nu sunt tocmai solutia ideala atunci cand avem la dispozitie mai multe metode care nu produc efecte secundare asupra organismului nostru.

Din fericire, exista mai multe lucruri pe care le putem face atunci cand avem o durere de cap. Sfaturile de mai jos sunt menite sa va ajute sa constientizati ca trucuri simple si la indemana oricui sunt mai eficiente decat o pastila.

Iata ce sa faceti cand aveti o migrena:

• Aplicati un cub de gheata pe ceafa. Acest lucru poate remedia durerile de cap. Aveti grija sa impaturiti cubul intr-o carpa pentru a evita contactul direct cu pielea. Daca durerea nu trece, aplicati cubul si pe frunte.

Citește și:

• Faceti o baie calduta cu lumanari aromate. Aromaterapia este o metoda straveche folosita in tratarea durerilor de cap cauzate de stres. Aprindeti cateva lumanari parfumate, umpleti cada cu apa calda si relaxati-va.

• Cand simtiti ca incepe sa va doara capul, beti un pahar de suc de rosii. Vitaminele si mineralele din suc vor vindeca durerea in mod natural.

• Daca aveti dureri de cap recurente, mancati cate un mar rosu in fiecare dimineata. Decojiti-l si presarati-l cu sare.

• Relaxati-va. Migrenele sunt adesea provocate de stres, iar cheia vindecarii lor este sa va eliberati de grijile zilnice printr-o plimbare sau practicarea unui hobby.

• Beti apa. Deshidratarea este de multe ori o cauza obisnuita a durerilor de cap. Chiar daca nu simtiti ca va este sete, unul sau doua pahare de apa nu au cum sa va faca rau.

Citește și:

• Beti orice lichid care contine cofeina (cafea, ceai, suc). Cafeina contracta vasele de sange si astfel reduce durerea de cap. Daca sunteti bautor constant de produse cu cofeina, se poate ca migrenele sa fie cauzate tocmai de acestea sic el mai bine ar fi sa incetati sa le mai consumati.

• Masati-va tamplele, gatul si fruntea. Tensiunea din muschi si problemele de circulatie pot contribui la durerile de cap si de aceea multe persoane se simt mai bine dupa diferite tipuri de masaj.

• Mancati ceva dulce si apoi intindeti-va in pat. O prajitura sau o ciocolata pot face durerea sa dispara (functioneaza doar daca nu ati mancat multe dulciuri in ziua respectiva).

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.