Setari Cookie-uri

Epidemie mondiala de... Obezitate si Diabet

Un studiu realizat de organizatia britanica National Bariatric Surgery Registry arata ca diabetul zaharat de tip II poate intra in faza de remisie dupa interventii chirurgicale de scadere in greutate. Aceasta descoperire poate fi cheia rezolvarii a doua dintre cele mai raspandite boli cronice netransmisibile ale secolului: diabetul si obezitatea.

Liposelectia VASER cu ultrasunete, cea mai avansata tehnica de remodelare corporala diponibila in tara noastra, devine astfel, pe langa o metoda de chirurgie estetica, si o speranta pentru bolnavii de diabet.
In lume, aproape un miliard de oameni sunt supraponderali, iar aproximativ 90% dintre persoanele obeze primesc diagnosticul de diabet de tipul II. In acest moment se poate vorbi despre diabet si obezitate in termeni de epidemii mondiale.

Cercetarile organizatiei britanice National Bariatric Surgery Registry arata ca 50% dintre pacientii obezi cu diabet nu mai prezentau semne de aceasta boala dupa un an de la operatia de scadere in greutate, in timp ce procentul se ridica la 86% dupa doi ani de la interventie.

Din acest raport reiese ca 188 din cei 379 de pacienti obezi supusi operatiei de reducere a greutatii nu mai prezentau diabet de tipul II la un an dupa operatie. In plus, s-a constatat si ameliorarea bolilor conexe. Datorita acestor rezultate, se vorbeste chiar de o posibila decontare a acestui tip de operatie prin sistemul de asigurari de sanatate.

Citește și:

Profesorul Sir George Alberti, purtatorul de cuvant al Imperial College din Londra, a declarat ca ”interventiile chirurgicale de scadere in greutate sunt eficiente pentru pacientii cu diabet de tip II si obezitate atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al costurilor”. In plus, el a mai mentionat ca, ”pentru persoanele cu obezitate severa si diabet de tip II, aceste proceduri ar trebui luate in considerare mult mai devreme in managementul starii de sanatate, nu amanate ca ultima solutie”.

In ceea ce priveste chirurgia estetica de reducere a greutatii, ultima noutate pe piata din Romania este liposelectia VASER cu ultrasunete. Spre deosebire de alte proceduri de lipoaspiratie, aceasta metoda selecteaza grasimea fara a afecta celelalte tesuturi din zona tratata (vase de sange, nervi, tesuturi de legatura), reducand cu maxima precizie tesutul adipos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.