Setari Cookie-uri

9 Semne si simptome ca ai probleme cu tiroida

Tiroida este in zilele noastre una dintre cele mai afectate glande in randul populatiei, hipotiroidia sau functionarea deficitara a glandei tiroida fiind mai frecventa decat hipertiroidia (functionarea excesiva a glandei tiroida cu exces de hormoni tiroidieni).

*Informatiile din acest articol sunt orientative si nu pot inlocui consultatia medicala. boli tiroida semne si simptome hipotiroidie si hipertiroidie (glanda)

Pentru ca foarte multe persoane detin putine informatii despre patologia glandei tiroide, in ciuda frecventei acestei boli, va propunem sa discutam pe scurt cateva dintre cele mai comune semne si simptome ale hipertiroidiilor/ hipotiroidiilor, astfel incat sa puteti sesiza precoce o posibila afectare a acestei glande endocrine.

9 Semne si simptome ca ai probleme cu tiroida

Aparitia unei umflaturi in partea anterioara a gatului: gusa tiroidiana

Gatul ar trebui sa fie suplu la o persoana cu greutate normala. La persoanele supraponderale este insa mai greu de sesizat o gusa tiroidiana.

Gusa tiroidiana se prezinta ca o masa de tesut cu consistenta palpabila situata in partea anterioara a gatului, imediat sub piele si sub “marul lui Adam”. Aceasta reprezinta de fapt o crestere in volum a glandei tiroida.

Citește și:

Daca sesizati o astfel de modificare la dumneavoastra sau in cazul celor dragi/apropiati/colegi – consultul medical trebuie luat in considerare.

boli tiroida semne si simptome hipotiroidie si hipertiroidie (glanda)

Senzatie de sufocare si palpitatii

Palpitatiile pot fi insotite adesea de senzatia de sufocare a persoanei in cauza. Aceasta “simte” bataile inimii ca fiind puternice, rapide si totodata prezinta o “sete de aer”.

Aceste manifestari pot sa apara in mai multe patologii, printre care si cea de hipertiroidie sau cancer tiroidian cu manifestari hipertiroidiene – exces de hormoni tiroidieni.

Efectele hipertiroidiei pot fi foarte grave intr-o criza, cu aritmie cardiaca, fibrilatie atriala care raspunde greu la tratament si poate culmina cu deceseul.

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.