Setari Cookie-uri

9 Semne si simptome ca ai probleme cu tiroida

Tiroida este in zilele noastre una dintre cele mai afectate glande in randul populatiei, hipotiroidia sau functionarea deficitara a glandei tiroida fiind mai frecventa decat hipertiroidia (functionarea excesiva a glandei tiroida cu exces de hormoni tiroidieni).

Stare de oboseala

Daca va simtiti obositi desi nu aveti motive intemeiate: nu lucrati fizic mult, dormiti peste 6 ore pe noapte, va hraniti corespunzator – atunci de vina ar putea fi tiroida.

Un deficit al functiei tiroidiene – hipotiroidia – poate duce la scaderea hormonilor tiroidieni, ceea ce atrage dupa sine o “lenevire” a intregului metabolism, a functiei majoritatii organelor din corp, inclusiv a creierului. Pacientul resimte o oboseala inexplicabila, ii este dificil chiar sa se ridice pentru a-si lua o cana cu apa, activitatile fizice devin dificile etc.

Daca aveti astfel de manifestari si doriti sa identificati cauza, este indicat sa va “cautati” si de tiroida.

boli tiroida semne si simptome hipotiroidie si hipertiroidie (glanda)

Caderea excesiva a parului

Caderea parului poate fi fiziologica in diverse cazuri cum ar fi stres, schimbarea anotimpului, schimbarea dietei, sport intens, folosirea excesiva a produselor de ingrijire a parului si coafare etc.

Citește și:

Insa daca aceasta cadere a parului dureaza peste doua saptamani, continua sa apara si la incetarea de a folosi produse cosmetice pentru par – trebuie sa consultati medicul dermatolog. Puteti avea o infectie a scalpului, un deficit de vitamina D sau feritina (scad depozitele de fier sau sunteti anemica), suferiti de o infectie sa

u pur si simplu aveti o afectiune endocrina (tiroida, ovar).

boli tiroida semne si simptome hipotiroidie si hipertiroidie (glanda)

Sunt recomandate analizele pentru depistarea patologieiilor de mai sus, inclusiv a anticorpilor antitiroiperoxidaza (ATPO) pentru o posibila tiroidita autoimuna. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >

Cititi si:

13 Cauze alarmante ale caderii parului

Caderea parului? 6 Cauze alarmante

5 Boli alarmante care produc caderea parului

Cauze si tratamente privind caderea parului - LEM

Caderea difuza a parului

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.