Setari Cookie-uri

11 semne si simptome ca poti suferi de tiroida

Tiroida este glanda incriminata adesea pentru surplusul de kilograme, iar afectarea acesteia este mai frecventa la femei.

Modificari ale pielii

Pentru ca in hipotiroidie sunt incetinite majoritatea proceselor metabolice, pielea este unul din primele organe care are de suferit.

Stiati ca pielea reprezinta ultima zona unde sunt cedati nutrientii din sange? Astfel ca si cele mai mici carente alimentare determina manifestari cutanate.

In hipotiroidie pielea se ingroasa, devine mai aspra si este mai rece. Culoarea se modifica, pielea devine palida pentru ca vasele de sange subiacente transpar mai putin.

hipotiroidie, mixedem, hipotiroidie manifestrai, tiroidita autoimuna hashimoto

Starea de oboseala

Oboseala este un simptom frecvent in multe patologii si uneori este independent, determinat de suprasolicitare. In cazul hipotiroidiei oboseala nu are cauze evidente si uneori este atat de puternica incat pacientului ii este greu chiar sa se ridice de pe scaun sau sa stea in picioare. Aceasta oboseala are caracter apasator, puternic.

Citește și:

hipotiroidie, mixedem, hipotiroidie manifestrai, tiroidita autoimuna hashimoto

Modificarea vocii

In afectarile tiroidei vocea se modifica, devine mai groasa in hipotiroidie si mai subtire in hipertiroidie. Aceste modificari apar prin ingrosarea/subtierea corzilor vocale.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.