Setari Cookie-uri

Zilele Institutului Paulescu: despre nutritie si preventia bolilor metabolice si a diabetului

Atunci cand spui prof.dr. Nicolae Paulescu, spui speranta pentru bolnavii de diabet zaharat.

Comunicat de presa

Asa cum Paulescu descoperea insulina la inceputul secolului trecut si deschidea drumul in tratamentul pacientului diabetic, la fel si acum institutul care ii poarta numele este orientat catre performanta si profesionalism in domeniul diabetologiei. In perioada 22-23 martie 2013, vor avea loc Zilele Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”N.C. Paulescu”, o serie de evenimente care marcheaza 20 de ani de la infiintarea institutiei.

zilele institutului paulescu diabet nutritie
”Zilele Institutului Paulescu 2013 celebreaza 20 de ani de existenta a acestui centru de referinta in diabetologia romaneasca. La doua decenii de la infiintare, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”N.C. Paulescu” reprezinta unul dintre cele mai importante centre de specialitate din ţara noastra, care si-a concentrat activitatea pe dezvoltarea de planuri de prevenţie, diagnosticare si tratament ale diabetului si complicatiilor sale, dar si ale altor boli metabolice”, a declarat conf.univ.dr. Vasilica Cristescu, managerul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”N.C. Paulescu”.

Citește și:

Zilele Institutului Paulescu 2013 au ca teme principale „Nutritia si preventia diabetului zaharat si a bolilor metabolice”, in conditiile in care principalele afectiuni metabolice pot fi prevenite prin optimizarea stilului de viata si prin identificarea factorilor de risc ai acestora.

”Zilele Institutului Paulescu au fost organizate si cu ani in urma, dar incepand cu 2013, incercam sa reluam traditia si sa realizam o manifestare stiintifica de referinta, organizata anual”, a declarat prof.univ.dr. Gabriela Radulian, sef Sectia Clinica II Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Institutului Paulescu si vicepresedintele Societatii Romane de Nutritie.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.