Setari Cookie-uri

Sindromul ovarelor polichistice si cum poate afecta viata unei femei

Afla de la un doctor specialist informatii cu adevarat utile despre o afectiune de care sufera una din 10 femei!

Scopul tratamentului se concentreaza pe doua aspecte: ameliorarea simptomelor si prevenirea sau minimalizarea complicatiilor de durata, care pot sa apara la varsta adulta. De cele mai multe ori, tratamentul pentru controlarea simptomelor este medicamentos. Anticonceptionalele sunt o alegere frecventa pentru a regla ciclurile menstruale si pentru a reduce nivelul de hormoni, iar pentru stimularea ovulatiei se apeleaza de obicei la Clomid.

Ca solutie alternativa, preferata in cazurile mai complexe, medicul poate recomanda si tratamentul chirurgical. Acesta consta in interventii laparoscopice speciale (procedura chirurgicala ce foloseste un tub subtire, luminat, numit laparoscop, ce este introdus in abdomen printr-o mica incizie la nivelul peretelui abdominal si care este folosita pentru examinarea organelor abdominale sau genitale interne). In timpul laparoscopiei, se va apela la indepartarea chisturilor ovariene prin ablatie, cu laser (drilling ovarian) sau prin electrocauterizare (diatermia ovariana).

Citește și:

Pentru femeile care isi doresc sa ramana insarcinate, dar sufera de anovulatie cronica ca rezultat al SOP, iar tratamentul medicamentos nu a avut succes, singura optiune de a avea un copil ramane de cele mai multe ori fertilizarea in vitro.

Informatii via Donna Medical Center

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.