Setari Cookie-uri

Marturiile pacientilor DIABETICI care au reusit sa scape de OBEZITATE

Diabetul zaharat este una dintre cele mai raspandite boli cronice ce afecteaza intregul metabolism si scade speranta de viata cu cel putin 10 ani. Principalele cauze ale aparitiei acestei boli sunt factorii ereditari (in cazul diabetului zaharat tip 1), obezitatea, stresul sau sedentarismul (in cazul diabetului zaharat de tip 2).

Comunicat de presa

Conform unor studii recente, situatia diabeticilor din Romania este una ingrijoratoare - 1.5 milioane dintre locuitorii tarii noastre sufera de diabet. Dintre acestia, 70% sunt diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2, boala cauzata in principal de acumularea excesului ponderal.

Consecintele unei astfel de afectiuni sunt cunoscute de toti pacientii: probleme cardiovasculare, probleme cu vederea, artrite, manifestari cutanate etc. Insa ce nu e cunoscut de toti cei suferinzi de diabet zaharat de tip 2, care sunt si supraponderali, este faptul ca exista un tratament alternativ – chirurgia metabolica.

diabet

Chirurgia metabolica, aceasta alternativa moderna a tratamentului pentru diabetici, poate duce la ameliorarea pana la remisia diabetului zaharat de tip 2, chiar inainte de a avea loc pierderea semnificativa in greutate.

Citește și:

Chirurgia metabolica, datorita scaderii semnificative a riscului de aparitie a complicatiilor cardiovasculare specifice diabetului zaharat de tip 2, poate deveni cea mai buna solutie medicala din punct de vedere cost-eficienta.” explica Dr. Catalin Copaescu, medic Primar Chirurgie Generala, cu competenta in Chirurgie Laparoscopica si Chirurgie Bariatrica, Ponderas.

Afla AICI daca suferi sau nu de supraponderabilitate

Ce spun pacientii diabetici operati de obezitate?

Marian, 46 ani
Mie mi se pare incredibil cat am slabit, dar mai incredibil e ca am scapat de insulina si de diabet COMPLET. La ultimele analize, medicul a spus: DIABET COMPLET REMIS! Ce iti poti dori mai mult decat sa scapi de o boala cronica?! Iar de analize nu mai zic cat de incantat sunt… de la luna la luna tot mai bune!

Citește și:

Floarea, 60 ani
Timp de 10 ani m-am trezit in fiecare dimineata cu gandul sa nu uit acasa insulina. Aveam diabet zaharat de tip 2 insulino-dependent. Trebuia sa iau zilnic intre 2 si 4 doze. Toata lumea imi spunea ca nu o scap de insulina odata ce am inceput. Mi se spunea ca diabetul nu poate fi tratat. Dar acum, de mai bine de 2 ani, am scapat definitiv de insulina. Diabetul a fost remis, iar viata mea s-a schimbat!

Carmen, 48 ani
Doctorului meu diabetolog nu i-a venit sa creada ca aceasta operatie de micsorare de stomac poate vindeca diabetul, care era instalat de 5 ani in cazul meu. Am ajuns sa fac diabet dupa 17 ani in care am ignorat boala obezitatii. Nu ma deranja ca sunt grasa si probabil ca si altii gandesc asa. Dar la varsta de 38 de ani au inceput sa apara complicatiile. Acum, dupa 5 ani de la operatie, va marturisesc ca sunt extrem de fericita ca am scapat de toate complicatiile obezitatii si ca de la 111 kg reusesc sa ma mentin la 64 de kg! De aceea ma bucur din suflet ca operatia de micsorare de stomac poate face asemenea minuni: sa te scape de dabet si sa-ti readuca sanatatea.

Citește și:

Foto: greutate - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.