Setari Cookie-uri

Alimente de evitat in tiroidita autoimuna

Afectarea tiroidei reprezinta astazi o afectiune atat de frecventa, incat specialistii considera ca una din patru persoane ar putea suferi de tulburari ale acestei glande.

Produsele lactate

Specialistii atrag atentia ca nici produsele lactate si branzeturile nu sunt de bun augur pentru persoanele care sufera de tiroidita autoimuna. Iaurtul pare a fi relativ tolerat, datorita continutului bogat in probiotice.

Alimentele procesate, semipreparate, fast-food

Aceste alimente amagesc sistemul imunitar prin continutul ridicat de arome artificiale, coloranti, aditivi etc. Acest cumul de substante procesate declanseaza o reactie exagerata a sistemului imunitar, ceea ce poate duce la o crestere considerabila a titrului de autoanticorpi (anticorpi care ataca organe proprii).

Zaharul si alimentele care il contin

In tiroidita autoimuna metabolismul glucidelor poate fi afectat iar alimentele care contin zahar duc la o crestere a glicemiei in sange care poate fi urmata de scaderi bruste ale acesteia. Aceste variatii ale glicemiei perturba intregul metabolism si poate conduce la simptome deranjante pentru persoanele cu tiroidita autoimuna.

Citește și:

Va sugeram sa cititi referintele din link-urile publicate in cadrul articolului si desigur puteti cauta si alte studii de acest gen, medicina evoluand mult in ceea ce priveste indicatiile igieno-dietetice privind bolile autoimune.

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.