Setari Cookie-uri

Afla acum: Prezinti risc de diabet?

Diabetul a devenit o afectiune din ce in ce mai frecventa si este mult influentat de stilul de viata. Daca bolile infectioase sau accidentele sunt greu de evitat, diabetul insa face parte din acele boli care pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos, vinovat in privinta imbolnavirii fiind chiar pacientul - exceptie facand poate cei care au dibetul de tip I (insulino-dependent).

Exista mai multe tipuri de diabet: bronzant, insipid, zaharat (de tip I sau de tip II), insa in articolul curent ne vom referi la diabetul zaharat si in special la riscurile care determina aparitia acestei boli.

Diabetul zaharat de tip I este cel insulino-dependent si se datoreaza unor procese autoimune care ataca zona endocrina a pancresului, mai exact celulele raspunzatoare de secretia insulinei. Astfel pacientul trebuie sa-si administreze din exterior insulina pentru a rezolva deficitul insulinic.

In cazul diabetului de tip II apare un fel de rezistenta moderata la insulina, pacientului crescandu-i glicemia. In cazurile usoare nu este nevoie de administrarea insulinei, insa la pacientii cu diabet zaharat de tip II avansat poate fi nevoie si de injectiile cu insulina. Se pare ca aceasta rezistenta la insulina este influentata de activitatea celulelor grase, astfel ca unul din riscurile principale ale diabetului zaharat de tip II este reprezentat de surplusul de kilograme.

Citește și:

Factorii de risc care favorizeaza aparitia diabetului sunt multipli, fiind legati in special de stilul de viata. Aflati daca prezentati unul sau mai multi factori de risc din cei expusi mai jos si urmati sfaturile oferite in finalul articolului.

Principalii factori de risc pentru diabet sunt:

- Suprplusul de kilograme

- Fumatul

- Factorul genetic

- Sedentarismul

- Regimul nesanatos

- Obezitatea infantila

- Diabet gestational

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.