Setari Cookie-uri

Dragostea este chimie: explicatia stiintifica

Dragostea a reprezentat intotdeauna un subiect controversat. Fiecare isi doreste o relatie armonioasa, cu cat mai putine certuri si in care sa existe fidelitate. Multiple studii au aratat ca la baza sentimentelor dintre doi parteneri stau o serie de hormoni, a caror secretie scazuta duce atat la probleme relationale, dar si de sanatate.

Atunci cand apar tensiuni in cuplu, certurile devin din ce in ce mai dese, amintirile frumoase sunt uitate si in prim plan apar reprosurile. Partenerii tind sa devina egoisti si orgoliosi. Din nou hormonii sexuali reprezinta o solutie. In primul rand ei ajuta la eliminarea stresului. Indragostitii devin mai putin irascibili si au mai multa rabdare in discutii unul cu celalalt, devin mai intelegatori. Stresul cotidian are multe efecte negative, atat asupra sanatatii cat si asupra comportamentului uman.

Activitatea sexuala are deci mai multe actiuni benefice. Studii britanice au demonstrat ca sexul ajuta la eliberarea mintii, la echilibrarea emotiilor si la relaxare. Ei au facut teste pe un grup de tineri in sesiune. S-a demonstrat ca cei ce faceau dragoste inaintea zilei de examen aveau rezultate mult mai bune decat ceilalti. De asemenea tulburarile de somn sunt combatute, la fel si durerile de cap. Stim cu totii ca atunci cand suntem obositi ori bolnavi vrem sa ne odihnim si suportam mai greu prezenta celor din jur. Aceste lucruri daca se repeta un timp indelungat duc la indepartarea ceor doi parteneri.

Este deja foarte bine cunoscut ca cele mai frumoase impacari sunt cele prin dragoste. Hormonii sexuali eliberati in timpul actului sexual ajuta la imbunatatirea circulatiei organismulu, elimina oboseala, scad tensiunile mintale si ajuta la relaxare. De asemenea elimina depresia, anxietatea, efectul final fiind acela de diminuare a tensiunilor, partenerii devenind calmi, tandri, romantici.

Dragostea intinereste

Mentinerea energiei sexuale detine un rol important in relatia de cuplu. Acest lucru este mai dificil pentru barbati, ei consumand cam o treime din energia lor vitala pentru a produce lichidul spermatic. Acesta contine si hormoni sexuali masculini. In timpul actului sexual o parte din acesti hormoni sunt eliberati in sange si ajung sa circule in intreg organismul. Efectele se reflecta si asupra relatiei de cuplu, crescand atractia si pasiunea pentru partenera. In cazul dragostei cu continenta ( fara ejaculare), in organismul barbatului se acumuleaza o cantitate mult mai mare de hormoni sexuali. Acestia au efect si asupra procesului de senescenta, intarziind imbatranirea. Facand dragoste cu regularitate va mentineti tineretea si frumusetea.



Un articol de Iulia Dibu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.