Setari Cookie-uri

Boala de care sufera Angelina Jolie

Diabetul gestational este o boala care se manifesta, cum ii spune si numele, la femeile insarcinate si aproximativ 6-8% dintre acestea sufera de aceasta maladie. Aceasta boala poate afecta orice gravida, dincolo de statulul social sau financiar al acesteia. Angelina Jolie este insarcinata cu gemeni si din pacate sufera de diabet gestational, boala cu risc atat pentru copiii aflati in pantecele ei cat si pentru sanatatea acesteia pe viitor, diabetul gestational fiind un factor de risc important pentru declansarea unui diabet de tip II in urmatorii ani dupa nastere sau, mai rar, chiar diabet de tip I (insulino-dependent).

Cum se trateaza diabetul gestational?


Din pacate antidiabeticele sunt interzise in timpul sarcinii, singurul medicament care ramane disponibil si poate fi folosit ramanand insulina. Insa in prima instanta gravida va primi un regim pe care va trebui sa il respecte si, daca este cazul, ii va fi indicata practicarea unor exercitii fizice descrise de medic.

Gravida va trebui sa isi masoare glicemia de cateva ori pe zi, dimineata inainte de masa si apoi la doua ore dupa fiecare masa. Va avea un jurnal in care va nota alimentatia zilnica si valorile glicemiei, acest jurnal fiind util medicului in privinta monitorizarii eficacitatii tratamentului. In conditiile in care alimentatia si exercitiile fizice nu “tin in frau” glicemia se va recurge la administrarea de insulina.


Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.